Haberler

Shangay Hazırlığı

Tarih: 26 Haziran 2009 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 183 ülkenin katılacağı Shangay 2010 EXPO'sunda Büyük Kanal Projesi'ni "ilginç bir stand" ile anlatacak. Işıklı tüpler içindeki uydu görüntüsü üzerinde yürüyerek İzmir'i keşfedecek olan ziyaretçiler, havalandırma ile dalgalanacak ve deniz esintisi hisse verecek tül kumaşlar üzerinden İzmir resimlerini seyredecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyük Kanal Projesi'ni Shangay 2010 EXPO'sunda ilginç bir stand ile sergilenecek. 2010 yılının 1 Mayıs - 31 Ekim tarihleri arasında 6 ay açık kalacak sergi için hazırlanan standda, Büyük Kanal Projesi ile birlikte İzmir resimleri de yer alacak. 70 milyon kişi tarafından ziyaret edilmesi beklenen fuar, Türkiye'nin ve İzmir'in tanıtımına da büyük katkı sağlayacak.

Şehirlerin en iyi uygulamaları dalında "Türkiye'nin tek projesi" olarak seçilen ve tüm dünyadan başvuru yapan 59 proje arasına girmeyi başaran Büyük Kanal Projesi'nin tanıtımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi hazırlıklarını sürdürüyor. Projenin sergileneceği standın tasarımı, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından hazırlandı. 208 metrekarelik stand alanı "kültürel alan" ve "natürel alan" olarak ikiye ayrıldı. Kültürel alanda personel odası, yarı açık bar, toplantı alanı, ofis ve LCD ekranların bulunduğu dijital sergi alanı bulunuyor. Kültürel alanın tüm tabanı, Konak Pier-Alsancak arasında sahilde bulunan geleneksel siyah-beyaz dalgalı döşeme ile kaplanacak.

İzmir'in üzerinde yürüyecekler
Standın natürel alanında İzmir kenti ve körfezinin uydu görüntüsü bulunacak. Uydu görüntüsünün üzerinde, Büyük Kanal Projesi kapsamında bulunan tüm atık su toplama kanallarını, hatlarını, pompa istasyonlarını ve atıksu arıtma tesislerini gösteren ışıklı tüpler bulunacak. Uydu görüntüsünün ve ışıklı tüplerin üzerinde yürünebilecek. Bunun için zeminde sertleştirilmiş ve çizilmeye karşı dayanıklı malzeme kullanılacak. Böylelikle ziyaretçiler, harita alanı üzerinde yürüyerek İzmir kentini, körfezini ve Büyük Kanal Projesi'ni keşfedebilecek.

İzmir'den deniz esintisi
Natürel alanın çevresi, doğal siyah granit plakalar ile çevrilecek. Natürel alan üzerinde ayrıca yanmaya karşı dayanıklı şeffaf ve tül kumaşlar bulunacak. Tül kumaşlar üzerinde, İzmir'e ait resimler yer alacak. Tül kumaşlar, stand alanındaki havalandırmanın etkisiyle dalgalanarak, bir deniz kenarındaki esintinin hissini verecek. Stand alanındaki her türlü malzeme, ekolojik ve çevre dostu olarak seçildi. Stand ayrıca, özürlülerin rahatlıkla dolaşabileceği şekilde düzenlendi. 2009 yılı sonbaharında EXPO Urban Best Practices Area (Şehirlerin En İyi Uygulamaları) alanında standın inşasına başlanacak.

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, hazırlanan standla projenin kentin yaşam kalitesinde meydana getirdiği değişiklikleri, projenin kentin görünümünü ve günlük yaşamını ne denli etkilediğini; çevresel, sosyal, toplumsal ve sağlık açısından katkılarını çarpıcı bir şekilde sergilemeyi amaçladıklarını bildirdi.

Teşekkür ettiler
EXPO ile ilgili konuları görüşmek ve son bilgileri vermek üzere İzmir'e gelen En İyi Şehir Uygulamaları Alanı Bölümü Müdürü Sun Liansheng, Müdür Yardımcısı Wu Yuedong, Mühendislik Bölümü üst düzey süpervizörü Zhu Chao, Uluslararası Katılımcılar Bölümü süpervizörü Xu Xiaodong ve süpervizör Zhu Cheng'i, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Gülerman ve İZSU Genel Müdürü Ahmet Alpaslan ağırladı. Çinli yöneticiler, 2010 EXPO hazırlıklarını titizlikle yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

183 ülke katılacak
Şhangay Dünya Fuarı, 1 Mayıs -31 Ekim 2010 tarihleri arasında 6 aylık bir süre için açık kalacak. Bu uluslararası fuara 183 ülke katılacak. Fuarın sloganı "Daha iyi bir şehir, daha iyi bir yaşam" olarak belirlendi. "Şehirlerin En İyi Uygulamaları" konulu kategoride fuara ve sergiye katılmak üzere 59 şehir başvuru yaptı, 33 şehrin başvurusu kabul edildi. İZSU Genel Müdürlüğü'nün Büyük Kanal Projesi, organizasyonun seçici kurulu tarafından değerlendirilerek başarılı bulundu. Büyük Kanal Projesi, Türkiye'den seçilen tek proje olma özelliğine sahip.

Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.