Haberler

Müsteşarlık Göcek'e müfettiş gönderiyor

Tarih: 29 Haziran 2009 Kaynak: Radikal Yazan: Figen Çaylak
Denizcilik Müsteşarlığı armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun 'sözde' gemisiyle ilgili inceleme başlattı.

Denizcilik Müsteşarlığı, armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun Göcek koylarında gezen ve son olarak ‘Sergi- gösteri gemisi' statüsü verdiği ‘denizkondusu' ile ilgili, Göcek Liman Başkanı Yusuf Toparslan hakkında soruşturma başlattı.

Müsteşarlığın isteği üzerine İzmir Bölge Müdürlüğü'nden bir heyet Göcek'e giderek, liman başkanı Toparslan'ın ifadesine başvurdu. Müsteşarlık, ön incelemenin ardından müfettiş göndermeye karar verdi. Toparslan ile ilgili karar hafta başında gelecek olan müfettişin raporundan sonra belirlenecek.

Denizcilik Müsteşarlığı, 1999 yılından beri Göcek'in başta Sarsala olmak üzere çeşitli koylarında kalan, ünlü yıldızların ağırlanması ve verilen sosyete partileriyle dikkat çeken 800 metrekarelik ‘denizkondu' My Fantasy konusunda, gerekli yasal işlemleri yapma yetkisine sahip Göcek Liman Başkanlığı için 10 yılda sadece bir kez soruşturma açtı. Bu soruşturmanın sonucunda liman başkanı değişirken, My Fantasy için hiçbir şey yapılmadı. Fethiye Liman Başkanlığı'na bağlı Göcek Denetleme Şefliği, 2001 yılında liman başkanlığı statüsüne yükseltildi. Son olarak 2008 yılının Ekim ayında göreve Yusuf Toparslan getirildi.

Ön inceleme
Göcek'te yapılan ön incelemede, Toparslan'dan ‘gemiye en son denetimin ne zaman yapıldığı', ‘denetim sonucu herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı', ‘My Fantasy göcek liman sınırları içinde uzun süredir bulunuyorsa, ne tür yasal izinlerin verildiği' konularında bilgi istendi. Topaslan'ın telefonla gemi kaptanıyla yapılan görüşmeler dışında herhangi bir yasal işlem yapmadığı, kanunlara göre işlem yapmak yerine gerekli belgelerin tamamlanması için gemi kaptanını ikna etme yolunu tercih ettiği ortaya çıktı. Toparslan'ın ifadesinde, "uzun süredir çözülemeyen bir sorunu çözmenin çabasıyla hareket ettiğini" belirttiği bildirildi.

Armatör Sadıkoğlu'nun, 800 metrekarelik dubleks daire şeklindeki, yüzme havuzu, saunası, spor salonu ve helikopter pisti bulunan yüzer evi My Fantasy ise 11 Haziran'dan beri Mopak İskelesi'nde bulunuyor. Denize Elverişlilik Belgesi alabilmesi için karaya çıkması gereken ‘denizkondu' için hala çekek yeri aranıyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.