Haberler

Derelerden 42 bin ton çöp ve balçık çıkarıldı

Tarih: 29 Haziran 2009 Kaynak: Yeni Şafak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Meles, Arap ve Poligon derelerinden 42 bin ton atık malzeme ve balçık çıkardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir aydır ara vermeden sürdürülen çalışmalar sonucu Meles, Arap ve Poligon derelerinden 42 bin ton atık malzeme ve balçık çıkarıldığını duyurdu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediyenin, Meles, Arap ve Poligon derelerinin dibinde biriken balçıkları temizlemek ve Körfez'e kum çakıl girişini önlemek için başlattığı dere temizlik çalışmaları son aşamaya geldi.

Aralıksız sürdürülen temizlik çalışmalarında Meles Deresi'nden 30 bin, Arap Deresi'nden 7 bin, Poligon Deresi'nden ise 5 bin ton malzeme çıkarıldı.

Meles Deresi'nin Sümerbank yanındaki kısmında dere temizliğinin tamamlandığı, Şehitler Caddesi ile Liman Caddesi arasında kalan kısımda derenin orta bölümündeki balçık temizleme çalışmalarının da bu hafta sonu bitirileceği duyurulan açıklamada, sallama kepçenin ulaşamadığı bu kesimde balçıkların alınması işleminin, dere ortasına taştan rampa yapılarak çözümlendiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Meles Deresi'nden 30 bin ton atık malzeme ve balçık çıkarıldı, 2 bin kamyon malzeme nakledildi. 15 gün daha sürecek temizlik çalışmalarıyla bu rakamın 50 bin tona çıkması bekleniyor.

Arap Deresi'nin Halkapınar Su Fabrikası'ndan itibaren Meles Deresi ile birleştiği 1.5 kilometrelik bölümde balçık temizliği yapılarak, dere, tazyikli suyla yıkandı. İleride daha rahat temizlik yapılabilmesi ve kokunun engellenmesi için betonlama çalışmalarında son aşamaya gelindi."

İZSU Genel Müdürlüğü ekiplerinin, Poligon Deresi'nin deniz ile Mithatpaşa Caddesi arasında kalan 400 metrelik bölümünde temizlik çalışmalarının sürdürüldüğü bildirilen açıklamada, 5 bin ton atık malzeme ve balçığın çıkarıldığı deredeki temizlik çalışmalarının kısa süre sonra tamamlanacağı belirtildi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.