Haberler

Süre doldu Seyrantepe'de 'Talu' iptali bekleniyor

Tarih: 1 Temmuz 2009 Kaynak: Hürriyet
Galatasaray'ın Seyrantepe'deki Ali Sami Yen Spor Kompleksi projesinde yapımı sürdüren Eren Talu'ya TOKİ'nin verdiği süre dün doldu. TOKİ yetkilileri resmi bir açıklama yapmadı fakat, "Kesin bir şey yok. Ancak iptal bekleniyor" dedi.

TOKİ Başkanı: Kararımızı Perşembe günü açıklayacağız
Seyrantepe'deki Ali Sami Yen Spor Kompleksi projesindeki gecikmeler nedeniyle TOKİ'nin projenin yapımını sürdüren Eren Talu ile yolları ayırması bekleniyor. Mayıs ayının sonunda Eren Talu'ya ikinci kez ihtar çekip, iptal sürecini başlatan TOKİ'nin verdiği süre dün doldu. 1 ayda finansman desteğini bulamazsa projeyi kaybetmesi gündeme gelen Eren Talu'nun, iptal sürecinin başlamasından sonra "Halk Bankası'ndan umudu kestim. Son umudum Abu Dabili ortağım. TOKİ projeyi iptal ederse mahkemeye gideceğim" demişti. Dün, konuyla resmi bir açıklama yapılmazken, TOKİ yetkilileri "Henüz kesin bir şey yok. Ancak iptal bekleniyor" dedi. Eren Talu cephesinde ise konuyla ilgili yorum yapılmazken, Galatasaraylı yöneticiler de "Biz yeni bir ortak bekliyorduk" diye konuştu.

Sıkıntılar bitmedi
TOKİ, Seyrantepe Stadı projesini yürüten Eren Talu'ya, stat inşaatı ile ilgili sıkıntıların giderilmesi için bir aylık süre tanımış ve inşaatın sorunsuz devam edeceği konusunda garanti istemişti. Bu sürenin sonuna dün gelindi. Görüşmelerin ardından, stadın inşaat yükümlülüğünün Eren Talu'dan alınmasına karar verildiği öğrenildi. Bu aşamanın ardından TOKİ'nin ya stadın bitirilmesi için yeni bir firmaya yetki vermesi ya da inşaatı kendi üzerine alması bekleniyor.

Yeni ortak bekliyorduk
Dün öğleden sonra yaşanan gelişmelerin ardından Galatasaray cephesi de hareketlendi. Galatasaraylı yöneticiler, "Biz projede yeni ortak bekliyorduk. Ancak ihalenin iptal edileceğini sanmıyoruz. Sıkıntılar yaşandığı doğrudur. Eğer proje iptal edilirse ne olacağını kimse bilmiyor" dedi. Eren Talu, konuya ilişkin bir açıklama yapmazken, TOKİ yetkilileri "Henüz kesin bir şey yok. Çalışmalar devam ediyor. İhale iptal edildiği zaman açıklama yaparız" dedi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.