Haberler

Kirlilik cennet koyları öldürüyor!

Tarih: 1 Temmuz 2009 Kaynak: CNN Türk
Muğla'nın 3 ilçesinden 3 çevre haberi... Bodrum'da tekneler denizi kirletince 2 sahilde denize girilemedi. Fethiye'de sahilde yasak olmasına rağmen su sporları yapanların araçlarına el konuldu. Yatağan'da ise kömür havzasında patlatılan dinamitler çevreye ve evlere zarar verince çalışma durduruldu.

Bodrum'daki Kumbahçe ve Paşatarlası plajlarında denize girilemiyor. Deniz kirli...

Kirliliğin teknelerden kaynaklandığı iddia ediliyor.

Sintilerin, Bodrum Yat Limanında yer olmadığı için Kumbahçe ve Paşatarlası plajlarının 100 metre açığına demirleyen bazı teknelerden bırakıldığı ileri sürülüyor.

Kirlilik nedeniyle denizin rengi yeşile dönerken, oksijensiz kalan çok sayıda küçük balık öldü. Kirlilikle ilgili inceleme başlatıldı.

Fethiye'de ise Turizm Koordinasyon Kurulu su sporlarının yasak olduğu bölgeleri belirledi. Sahil güvenlik komutanlığı da yasak olan bölgelerde önlem almaya başladı.

Gemile koyunda yasağa rağmen su sporları yaptırıldığını belirleyen ekipler, bir jet-ski, bir sürat motoru ile bir ringoya el koydu.

Yatağan ilçesinde ise termik santralin yakıt ihtiyacını sağlayan kömür havzasındaki çalışmalar bölgede sıkıntı yarattı.

Kömür ocaklarında patlatılan dinamitler yüzünden istimlak çalışması devam eden Yeşilbağcılar beldesinde evler ve yollar hasar gördü.

Köylüler tepki gösterince beldenin tamamı boşaltılıncaya kadar çalışmalar durduruldu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.