Haberler

Seyrantepe ihalesinde karar bugün

Tarih: 2 Temmuz 2009 Kaynak: CNN Türk
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, en büyük gelir paylaşımı projelerinden biri olan Seyrantepe Spor Kompleksi projesinin ihalesinin iptal sürecinde, hukuki prosedürlerin tamamlanmasını beklediklerini ve kararı bugün açıklayacaklarını söyledi.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, inşaatta yaşanan gecikmeler nedeniyle ihalenin iptal sürecini başlatmak üzere firmaya 26 Haziran'da ikinci ihtar çekildiğini hatırlatarak, sözleşmeye istinaden bir ay süre verildiğini belirtti.

Hukuki prosedürün tamamlanması için çalıştıklarını kaydeden Bayraktar, "Artık kanunen süre uzatımı vermek mümkün değil. Kararımızı bugün açıklayacağız" dedi.

Firmaya şimdiye kadar gereken kolaylıkların sağlandığını vurgulayan Bayraktar, "Neden perşembe gününü bekliyorsunuz" sorusuna, "Bazı değerlendirmelerimiz var" diye yanıt verdi.

İptale karar verilmesi halinde firma ile görüşme durumunda olmadıklarını kaydeden Bayraktar, "Ondan sonra biz gerekin yaparız, ya ihaleye çıkarız, talipli çıkmazsa kendimiz yaparız" dedi.

Firmanın, ihtardan sonra yeniden yapılanmaya gittiğinin hatırlatılması üzerine, TOKİ'nin şimdiye kadar gerekli kolaylıkları yaptığını belirten Bayraktar, "Hukuki prosedürün sonuçlanmasını bekliyoruz" derken, kararı bugün açıklayacaklarını vurguladı.

Bayraktar, konuyla ilgili daha önce bir tv programında yaptığı açıklamada, "İhtarnameyi çektikten sonra, sözleşmedeki bekleme süremiz 30 gün. Yoksa benim elimden gelse bugün feshederim o işi, hemen feshederim" demişti.

"Eğer siz sağlamsanız, işinizi iyi yapıyorsanız, kriz hangi dönemde olursa olsun para bulunur. Bana göre en kolay şey para bulmak. Zor olan şey beceri, zor olan şey adam bulmak" diye konuşan Bayraktar, Seyrantepe projesini Türkiye'de bu işi yapabilecek 5-7 firmaya ihale edilebileceklerini veya gerekirse TOKİ'nin tamamlayabileceğini kaydetmişti.

TOKİ Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş da AA muhabirine yaptığı açıklamada, şantiyenin 1 aydır durduğunu belirterek, artık daha fazla gecikmeyi göze alamayacaklarını ifade etmişti.

TOKİ tarafından 2007 Ağustos ayında ihalesi yapılan ve Eren Talu Mimarlık A.Ş. ile Alke İnşaat Sanayi A.Ş. Ortak Girişimi yükleniminde bulunan Seyrantepe Spor Kompleksi inşaatının 25 Ekim 2007 tarihinde yer teslimi gerçekleştirilmiş, iş bitim tarihi olarak da 13 Ekim 2009 tarihi belirlenmişti.

Projenin gerçekleştirilmesinde yaşanan gecikme nedeniyle, yüklenici firma, geçen yıl haziran ayında da uyarılmıştı. Eren Talu Mimarlık Turizm Taşımacılık A.Ş. ile Alke İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortak girişimi 777 milyon 777 bin 777 YTL gelir payı üzerinden idareye 234 milyon 567 bin 890 YTL gelir payı önermişti.

Yapılan pazarlıklar sonucunda satış gelirinde artış olması halinde gelir artışından idareye ek olarak yüzde 7 pay verilmesi de pazarlıklar sonucu kabul edilmişti.

Seyrantepe Projesi, Ali Sami Yen ile birlikte inşaat açısından yüzde 25 düzeyinde. Sadece Seyrantepe stadı açısından ise kaba inşaatın yüzde 75'i tamamlanmış durumda. Yüklenici firmaya ikinci ihtarın verilmesinden sonra, bazı çevrelerin, özellikle son günlerde, Başbakan Erdoğan'ın devreye girmesi gerektiği yönünde değerlendirmeleri olmuştu.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.