Haberler

Kleopatra AB'ye girdi

Tarih: 2 Temmuz 2009 Kaynak: Taraf Yazan: Fikret Karagöz
Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın adını taşıyan kumsalı ve altın sarısı kumlarıyla ünlü Sedir Adası Avrupa Birliği'nce korumaya alındı.

Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın adını taşıyan kumsalı ve altın sarısı kumlarıyla ünlenen Gökova Körfezi'nin ortasında bulunan Sedir Adası'na, Avrupa Birliği'nden (AB) tam destek geldi ve adanın taşı toprağı koruma altına alındı.

Milattan önce 6. yüzyıldan itibaren insanların yerleşmeye başladığı Sedir nam-ı diğer Kleopatra Adası, tüm dünyaca Kraliçe Kleopatra ile komutan sevgilisi Antonius'un Mısır'dan gemilerle gelip gizli gizli buluştukları bir yer olarak biliniyor. İşte bu nedenle de insanlık, plaja kraliçenin adının verildiğine inanıyor.

Günümüzde turistlerin akın ettiği adanın korunması için AB harekete geçti. Yasal koruma getirilen adanın girişinde "Plajdan hiçbir şekilde kum alınamaz, taşınmaz, kum alındığının tespiti halinde 2863 sayılı yasa kapsamında yasal işlem uygulanacaktır" ifadesinin Türkçe ve İngilizce olarak yer aldığı bir tabela kondu.

Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz, "Adadaki taşın ve kumsalın korunması için AB çerçevesinde destek ve tedbir alındı. Adanın tümü korunmakla beraber plaj özel olarak korunuyor. Bu koruma kalkanı daha da genişletilecek" dedi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.