Haberler

Küçüksu da ‘imdat' diyor

Tarih: 3 Temmuz 2009 Kaynak: Taraf Yazan: Fırat Alkaç
Taraf'ın Kurbağalıdere'yi temizletme kampanyası ses getirince Küçüksu sakinleri "Gelin burayı da temizletin" diye sıraya girdi.

Taraf gazetesinin Kurbağalıdere'nin ıslah edilmesi için başlattığı kampanya sonuç vermeye başlamışken, bir okurumuz da İstanbul'daki Küçüksu Plajı'nın yanından geçen derenin taşıdığı atık su nedeniyle kirlendiğini iddia ederek Taraf'tan yardım istedi. 2006 yılında ıslah edilip faaliyete sokulan Küçüksu Plajı'nın bu yaz sezonunda durumunun içler acısı olduğunu belirten okur, yetkililere seslendi.

Beykoz'da bulunan Küçüksu Deresi ve Plajı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ'nin çevre koruma yatırımlarıyla 2006'da, 300 milyon TL harcanarak ıslah edildi. O tarihte halka açılan sahile belediye tarafından duş, tuvalet, soyunma odaları ve şezlong kondu. Sahil, iki yıl boyunca tatile gidemeyen İstanbullu'nun "Ölü Deniz"i oldu. Ancak Küçüksu Mahallesi sakinleri, Küçüksu Plajı'nı bu yaz kimi yerlerinde çukurlar oluşmuş ve bakımsız bir halde buldu. Üstüne üstlük belediyece konan şezlong ve duş gibi malzemelerin de yerinde yeller esiyordu.

Cankurtaran yerine uyarı levhası
Belediye tarafından plaja yeni konan "denize girilmez" levhasının yanında denize giren insanlar, ıslah edilen plajın yanındaki Küçüksu Deresi'nden gelen atık suların sahili kirlettiği gerekçesiyle plajın kapatıldığını öne sürdü.

Plaja, denize girmek için gelen Süleyman Öztürk, plajdaki çukurları ve çöpleri göstererek, plajın önceki yıllarda temiz olduğunu, bu yıl ise bakımsızlıktan bu hale geldiğini ifade ederek sitem etti. Küçüksu Mahallesi'nde yaşadığını belirten Öztürk, önceki yıllarda plajda cankurtaranların olduğunu söyleyerek, "Plaja tehlike levhası asmışlar. Geçen yıl biz burada denize girebiliyorduk. Denizin, yandaki dere yüzünden kirlendiği söyleniyor. Eğer böyle birşey varsa, çocuklarımız mikrop kaptığında sorumlusu kim olacak" diye yetkililere veryansın etti.

Mahalle sakinlerinden Prof. Dr. Ayşen Anadol da, belediyelerin sahil temizliğine önem vermediğini söyleyerek, "Bu yaz Küçüksu Plajı'nı duşları, tuvaletleri, soyunma odaları ve denize inen merdivenleri sökülmüş, plaj sahasına girmesi yasak olan otomobiller neredeyse denize kadar girmiş şekilde bulduk" dedi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.