Haberler

Ilısu ‘aslanlar gibi' yapılacak

Tarih: 3 Temmuz 2009 Kaynak: Taraf
lman Frankfurter Rundschau gazetesinin "Almanya, Türkiye'nin kredi koşullarını yerine getirmediği gerekçesiyle Ilısu Barajı'ndan çekildi" başlıklı haberinin üzerinden çok geçmeden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi bilgilendirme toplantısında, "Bu barajı yapacağız... Yapacak gücümüz de var, paramız da var, imkânımız da var. Aslan gibi benim çok değerli teşkilatım da var" dedi.

Bölgeye yapılacak alt ve üstyapı yatırımlarını anlatan Eroğlu, Mardin'de kurulacak barajın, hem bölgenin su ihtiyacını karşılayacağını hem de enerji üreteceğini belirtti. Bölgedeki halkın yerinden edileceğine dair iddiaları yalanlayan Bakan, barajın yapılacağı bölgedeki insanlara, eski evleri yerine göl manzaralı villaların TOKİ tarafından yaptırılacağını ve bu yıl sonuna kadar konutların teslim edileceğini bildirdi.

"Hasankeyf'te Yukarı Şehir bölgesi sular altında kalmayacak" diyen Eroğlu, sular altında kalacak kısımdaki kültürel mirasın korunması için de gereken çalışmaların yürütüleceğini vurguladı.

Eroğlu, Doğa Derneği ile şarkıcı Tarkan ve Orhan Gencebay tarafından Hasankeyf için hazırlanan proje hakkında da "Hasankeyf'in proje planı çıktı. Bu yıl içinde kazma vurmaya başlayacağız. Ancak Hasankeyf'te Yukarı Şehir sular altında kalmayacak, gereken çalışmalar yürütülüyor" dedi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.