Haberler

"3. köprü kentin ölüm fermanı olur"

Tarih: 6 Temmuz 2009 Kaynak: Cumhuriyet
Başbakanlık eski Başdanışmanı, Mimar-Kentbilimci, Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Boğaziçi'nin kuzeyine yapılacak 3'üncü köprünün, kentin ölüm fermanını hazırlamak anlamına geleceğini söyledi.

Başbakanlık eski Başdanışmanı, Mimar-Kentbilimci, Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, yazılı açıklamasında, Istanbul ulaşımında tıkanıklığın yıllık faturasının yaklaşık 5 milyar Dolar olduğunu, ancak bu sorunu çözmenin yolunun kesinlikle 3'üncü köprüden geçmediğini bildirdi, " Öncelikle raylı sistem, toplu taşım, deniz ulaşımı ihya edilsin. Inşa halindeki 'Raylı Tüpgeçiş' ve ihale edilen 'Lastik Tekerlikliler için Tüpgeçiş' süratle tamamlansın" dedi.

"3 Önemli projem var"
İstanbul için 3 önemli proje hazırladığını, bunların uygulanması halinde trafik sorununun kalıcı olarak çözüleceğini iddia eden Alp, sözkonusu projeleri şöyle açıkladı:

"- Birinci proje, Üsküdar-Levent Otoray Yüzer Tünel projesidir. Bugün en yoğun seyahat Kadıköy-Levent aksında. Sögütlüçeşme ile Levent'i Boğazın altından 'Sualtı Yüzer Tünel'le bağlayalım. Böylece Söğütlüçeşme-Yenikapı-Levent metro üçgeni kapansın. Metro kesintisiz ring sefer yapsın, Şehri dönsün, akıcılık sağlansın.

- İkinci proje, 'Pendik-Yeşilköy Otoray Yüzer Viadük projesidir. Bu proje 5 unsuru birbirine bağlıyor: Atatürk Havalimanı, SG Havalimanı, Olimpiyat Köyü, Formula 1, ve Adalar. Olimpiyat Köyü'nü de kurtaracak bir proje. Ayrıca, Raylı Mekik ile iki havalimanı arası 20 dakika olacak. Denizin 25 metre üstünden gidiyor, Boğaz açığında 60 metreye yükseliyor.

- Üçüncü proje, Harem-Yedikule-Zincirlikuyu-1. Köprü-Söğütlüçeşme-Harem 'Kuşakyol' projesidir. Araçlar için 2. Tüpgeçişi yapalım. Harem'de denize dayanan E-5 suya batsın, Ahırkapı' dan çıksın. Kent, Tüpgeçiş-Ahırkapı-Sahilyolu-Yenikapı-Yedikule-Topkapı-Haliç-Şişli-Zincirlikuyu-1.Köprü-Altunizade-Sögütlüçeşme-Harem-Tüpgeçiş Kuşakyolu ile çevrilsin."

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.