Haberler

"Kaçak yapılaşmaya izin vermem"

Tarih: 6 Temmuz 2009 Kaynak: Dünya

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Ben bilerek hiçbir çarpık yapılaşmaya, betonlaşmaya, kaçak yapılaşmaya, doğa kirliliğine yol açacak bir düzenlemeye benim imzam altında izin vermem" dedi.

Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Hilton Dalaman Golf Resort ve Spa Otel'in açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, açıklamalarda bulundu.

Günay, Muğla'nın geçmişten beri bilinen bir "Marka Turizm Merkezi" olduğunu belirterek, "Ama itiraf etmek gerekir ki, bu bilinirliğine uygun bir altyapı henüz sağlanabilmiş değildi. Biz de bu altyapı eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Sarıgerme'de yaptığımız arıtma tesisi birkaç ay içinde çevre düzeni ile birlikte bitmiş olacak. Bodrum Konacık, Yalıkavak ve Güvercinlik'te benzer düzenlemelerimiz var" dedi.

Bakan Günay, "Ben bilerek hiçbir çarpık yapılaşmaya, betonlaşmaya, kaçak yapılaşmaya, doğa kirliliğine yol açacak bir düzenlemeye benim imzam altında izin vermem" dedi.

Bakan Günay, Bodrum'da bazı yerlerin "Turizm Merkezi" ilan edilmesi ve sonrasında yerel yönetimlerin gösterdiği olumlu tepkilerle ilgili olarak da şunları sözledi.

"Bu olumlu tepkileri gösteren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Biz belediyelerin yetkilerini kısıtlamak yanlısı değiliz ama objektif kriterler getirelim. Yeşili kullanmakta, doğayı kullanmakta, yapı yüksekliklerini sınırlamakta, herkesin kabul edeceği kriterler belirleyelim. Bu kriterleri belirlerken herkese danışalım. Türkiye çapında uygulanabilir objektif, siyasi iktidara göre, seçim eşiğine göre, değişmeyen kriterler belirleyelim ve bunları beraberce uygulayalım ve denetleyelim düşüncesindeyiz.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.