Haberler

Erzincan'a 2 Milyon Kapasiteli Terminal

Tarih: 6 Temmuz 2009 Kaynak: Hürriyet Yazan: Uğur Cebeci
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile Sera Yapı Endüstrisi arasındaki sözleşmeye göre Erzincan Havaalanı'nın yeni terminali 43 milyon 430 bin liraya mal olacak. Yüksek Mimar Yakup Hazan'ın çizdiği son derece modern tasarıma sahip terminalin inşaat süresi 600 gün. Hedef bu süreyi 6 ay öncesine çekerek 2010 sonunda bitirmek.

Çikolata Kutusuna Benziyor
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Havaalanı İç ve Dış Hatlar Terminali'nin projesini ilk gördüğünde çikolata kutusuna benzettiğini söyledi. Bakan Yıldırım "Değişik bir proje. Erzincanlılar da, ben de merakla bekliyoruz. Bu havalimanları artık öyle bir hale geldi ki, hani AVM (Alışveriş Merkezi) diyorlar ya, burası gelip bir yaşam merkezi olarak vakit geçirmenizi sağlayacak bir yer olacak. Terminal yapıldığında kapasite 2 milyon yolcuya çıkacak. Bu, Erzincan il merkezi nüfusunun 20 katı. Demek ki bir 20-30 yıl Erzincan'ı bu terminal götürür."

Ozan Şener Babasının İzinde
Erzincan Havaalanı Yeni İç ve Dış Hatlar Terminali'nin inşaat projesinin başında TAV'ın CEO'su Sani Şener'in oğlu Ahmet Ozan Şener var. 26 yaşındaki Ozan Şener, İnşaat Mühendisi olduktan sonra Milano Teknik Üniversitesi'nde master yaptı. 1,5 yıl Katar'da TAV'ın Japon ortağı Taise ile Doha Havalimanı Projesi'nde çalıştı. Dubai'deki gökdelen inşaatlarında sorumluluk üslendi. Son bir buçuk yıldır aile şirketi Sera Yapı Endüstrisi'nde İş Geliştirme Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

Ozan Şener'in hayatı İstanbul-Dubai-Erzincan üçgeninde geçiyor. Şirket şu an Dubai'de 32 katlı gökdelen yapıyor. Sera'nın devam eden projeleri arasında Muğla Üniversitesi'nin rektörlük binası inşaatı bulunuyor. Şirket geçtiğimiz aylarda Vodafon'un İstanbul Maslak'ta Genel Müdürlük binasınıda tamamladı. Ozan Şener, Erzincan Havaalını terminal inşaatına başlarken babası Sani Şener onu ilk tebrik edip başarı dileyen kişi oldu.

 

Konuyla İlgili Linkler
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.