Haberler

Tramvaylar için düğmeye basıldı

Tarih: 6 Temmuz 2009 Kaynak: Milliyet Yazan: Utku Bolulu

Kocaoğlu'nun seçim vaatleri arasında yer alan proje için halen kullanımda olan tramvay hatları incelendi, proje çalışması başlatıldı. Beş hatta öncelik Alsancak-Fahrettin Altay ve Alaybey-Karşıyaka-Bostanlı-Doğal Yaşam Parkı'na verildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun seçim vaatleri arasında yer alan tramvay projeleri için düğmeye basıldı. Metro sistemine entegre etmek ve bu sayede kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için yapılması kararlaştırılan beş hat için Türkiye'de halen kullanımda olanlar incelendi, avam proje çalışması başlatıldı.

Öncelik, Alsancak-Fahrettin Altay ve Alaybey-Karşıyaka-Bostanlı-Doğal Yaşam Parkı hatlarına verildi. Narlıdere-Urla, Bayraklı Ozan Abay Caddesi-Haydar Aliyev Caddesi-Bornova Meydanı ve Buca ring hatlarının ise daha sonra yapılması öngörüldü. Yapılan çalışmalarda, Alsancak-Fahrettin Altay-Alsancak olarak öngörülen hattın Halkapınar Metro İstasyonu'na uzatılması da benimsendi. Toplam 13 kilometre uzunluğundaki hattın, Kordon-Musatafa Kemal Sahil Bulvarı-Fahrettin Altay Metro İstasyonu arasında yapılması kararlaştırıldı.

2010 sonbaharına yetişecek
Alaybey-Doğal Yaşam Parkı hattının ise Karşıyaka sahilinde toplu ulaşımı rahatlatması, kuzey akstaki tesislere erişimi kolaylaştırması hedeflendi. Her iki hat da metro, vapur ve otobüs seferleriyle entegreli işletilecek. Teknik şartname ve proje çalışmasından sonra inşaat ihaleleri yapılacak. Hattı yapımının ve vagonların alımının 2010 sonbaharında tamamlanması planlanıyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.