Haberler

Mühendis tasarımı pilav arabaları zinciri

Tarih: 6 Temmuz 2009 Kaynak: Milliyet
Türkiye'nin geleneksel lezzetleri ‘Pilav Arabası' yatırım konusu oldu. Pilav, nohut ve ayrandan oluşan geleneksel lezzete yatırım yapan iki girişimci, yeni bir konsept yaratma peşinde.

Büyük şehirlerde artık geleneksel hale gelen pilav arabalarını modernize etme fikrinden yola çıkılarak geliştirilen ‘Pilav Arabası' projesinin ilk adımı İzmir'de atılarak 5 ayrı noktada açıldı.
Projenin sahibi Orter Gıda'nın kurucuları Cüneyt Ortan ve Ümit Özgünter. Cüneyt Ortan, eski radyocu, televizyon yapımcısı ve organizatör. Ümit Özgünter ise 30 yıldır kulüp ve bar işletmeciliği yapıyor. Eski iki dost pilav arabası konsepti için bir araya gelerek, eski geleneksel lezzete yeni bir kavram yaratmaya karar vermiş.

Krizi fırsata çevirmenin pilav arabalarıyla olacağını düşünmüşler. Bildiğimiz eski tip pilavcıların sadece alt kesime hitap etmesini farklı yorumlayarak, pilav arabaları sayesinde her kesime hitap etmeyi hedeflemişler. Pilav arabalarında günlük satış hedefleri 300 tabak.

İki ortak tanıtım çalışmalarına başladı. Franchise talepleri geldiğini belirten ortaklar, kısa sürede İzmir ve İstanbul'da franchise taleplerini karşılamaya başladıklarını, tüm Türkiye'ye yayılmayı hedeflediklerini söyledi. Ortakların hedefinde yurtdışı da var.

Mönü zenginleşiyor
Pilav Arabası projesini Reis Gıda ve Sütaş'ın desteklediğini belirten ortaklar, bir yıl içinde 100 pilav arabası ve köşe dükkânlarla franchise noktalarına ulaşmayı hedefliyor. Kriz ortamında yeni iş alanları açmayı kendilerine hedef belirleyen ortaklar, 100 noktaya ulaşıldığında yıllık 12 bin dolar ciro yapacaklarını hesap ediyor. İsteyene 15 bin dolara anahtar teslimi pilav arabası veriyorlar. Köşe dükkân açmak isteyene ise 30 bin dolar karşılığında dükkan kuruyorlar.

Ortaklar pilav arabası konseptini biraz geliştiriyorlar. Sadece nohut, pilav ve ayran değil, kuşbaşı et, kuru fasulye, tavuk eti de ekliyorlar. Bu ürünlerden karma sunuyorlar.

Gıda mühendisi denetliyor
Pilav arabasının pilavı ve yemeği gıda mühendisi kontrolünde, uzman aşçı kadrosuyla hazırlanıyor. Tüm yasal ve gıda güvenliği mevzuatlarını yakından takip ettiklerini belirten ortaların verdiği bilgiye göre, ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemlerine uygun üretim yapılıyor. Yeni konsept pilav arabalarını endüstri mühendisleri tasarlamış.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.