Haberler

Mimarlar çalıştay için Beypazarı'nda buluştu

Tarih: 6 Temmuz 2009 Kaynak: Hürriyet Ankara
TMMOB Mimarlar Odası'nın, "Mimar(lık) Korumanın neresinde?" konulu çalıştayı Beypazarı'nda yapıldı.

İki gün süren çalıştaya, TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Bülend Tuna ve diğer üyelerin yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkilileri ile akademisyenler katıldı.

Mimarlar Odası Yönetim Kurulu üyesi Doç.Dr. Emre Madran, çalıştaya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Türkiye'de kültür varlıklarının korunması giderek artan düzeyde hem toplumun ilgisini çekiyor hem de yerel yöneticiler bu konuda önemli çabalar sarf ediyor. Biz bu bağlamda mimarlar odası olarak bir karar aldık, 'acaba mimar(lık) mesleği bu koruma olayının neresinde?', yetkilerimiz nelerdir, sorumluluklarımız nelerdir? Hangi sorunlarımız var? Yerel yöneticilerle sorunlarımız; merkezi yöneticilerle sorunlarımız, proje hazırlamadaki sorunlarımız, ücret sorunlarımız gibi benzeri sorunları masaya yatıralım dedik ve Beypazarı'nda toplandık."

Bu konunun tartışılması için en uygun yeri seçmek istediklerini ifade eden Madran, "Beypazarı modeli de buna uygun olan yerleşim birimlerinden biriydi" dedi. Madran, Beypazarı'nın son 10 yıldaki deneyiminin, Türkiye için çok önemli olduğunu, sadece koruma değil, Beypazarı'nın buradaki modelinin bir öneminin de "toplumsal kalkınmayı kendi kendine isteyerek, benimseyerek yapmasının" olduğunu kaydetti.

Yaklaşık 25 kişilik bir grupla çalıştayı gerçekleştirdiklerini dile getiren Madran, iki gün süren çalıştayın sonuç bildirgesini daha sonra yayınlayacaklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp de şunları kaydetti:

"Biz tek başımıza bir iş yapma niyetinde değiliz, özellikle mimar ve plancı arkadaşlarımıza ihtiyacımız var, dolayısı ile Beypazarı ve çevresinin kalkınması, daha yerlere gelmesi için projeleri bizimle paylaşsınlar."

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.