Haberler

Aslantepe'de durmak yok, TOKİ ayın 17'sinde talipleri inceleyecek

Tarih: 6 Temmuz 2009 Kaynak: Radikal
Galatasaray'ın stadının inşaatı için ayın 17'sinde ihaleyle ilgilenenlerin dosyalarını alacaklarını ve yeterliliklere bakacaklarını dile getiren TOKİ Başkanı, mevcut şartlarda en uygun teklifi verene ihale yapacaklarını bildirdi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe'deki spor kompleksi için açılacak ihaleye ilişkin, "İlk ihalede verilen teklifleri baz almayacağız, mevcut şartlarda en uygun teklifi verene ihale yapacağız" dedi.

Bayraktar, İstanbul Seyrantepe'deki spor kompleksi inşaatının yeniden ihaleye çıkmasına ilişkin şunları kaydetti: "Seyrantepe büyük bir spor kompleksi, bu Türkiye'nin meselesidir. Türk spor camiasının meselesidir. Galatasaray'ı sevenlerin, İstanbul'un meselesidir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının meselesidir. TOKİ'nin meselesidir. Buradaki en ucuz teklif neydi?

TOKİ'ye en yüksek pay veren idi. Gerekli teminatları da yerine getirdikten sonra, en uygun teklifi verene ihale yapmadığımız zaman TOKİ çalışanları soruşturmayla karşı karşıya kalırlardı. Buradaki yüklenici (Eren Talu) şartlarını yerine getirdi. Teminatını yatırdı. İnşaatına başladı."

Fes ettik çünkü...
Fakat sonradan yüklenicinin sıkıştığını anlatan Bayraktar, "Biz mecbur olmadığımız halde, yeni bir ortak istedi, o ortağa biz müsaade ettik. İşin devam etmesi için müsaade ettik. İşin yürüyebilmesi için ne gerekiyorsa bürokratik olsun diğer hususlarda olsun gerekli kolaylıkları sağladık.

Üçüncü ortak almasına rağmen işi yürütemeyince, bizim biraz da risk alarak biraz da yetkileri aşarak, ama Türk sporunu düşünmek suretiyle kredi alması için TOKİ'de stratejik komisyon kararı aldık. Yurtdışından yurtiçinden kredi bul diye kendisine bunu verdik. Fakat buna rağmen inşaatta bir yürüme olmayınca bu sözleşmeyi fes etmek zorunda kaldık.

Biz iş akdini fes ettiğimiz yüklenicinin haklarını da korumak zorundayız. Ama sözleşme şartları doğrultusunda. Eğer, sözleşmesini fes ettiğimiz yüklenici TOKİ'yle beraber gerekli çalışmaları yapar da kendi haklarını koruyacak şekilde bizimle beraber karşılıklı diyalog içinde olursa biz onun haklarını koruruz. Biz devletiz. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. Ama aç gözlülükler yapılırsa, o zaman devlet de kendini en katı bir biçimde korumak zorundadır."

Trabzonspor tepkisi
Temmuzun 17'sinde ihaleyle ilgilenenlerin dosyalarını alacaklarını ve yeterli olanlara bakacaklarını dile getiren Bayraktar, ilk ihalede verilen teklifleri baz almayacaklarını, mevcut şartlarda en uygun teklifi verene ihale yapacaklarını bildirdi.

Erdoğan Bayraktar, ihale bedeli için "TOKİ daha evvel bunu almıştı, yine aynı şeyi yakalayacağız" diye bir şartlarının olmadığını dile getirerek, yapılacak ihalede TOKİ için en uygun olan teklife bu işi vereceklerini ifade etti.

TOKİ'nin sadece Galatasaray ile ilgilendiği Trabzonspor ile ilgilenmediği söylemlerini de değerlendiren Bayraktar, "Ben Trabzon'luyum. Hiç kimse benden daha çok Trabzon'lu olmasın. Sayın başkan Trabzonspor'u şampiyon yapsın, ben ne diyorsa hepsini kabul ediyorum. Kimse bize Trabzonsporluluk satmasın en katı Trabzonspor'lu kadar bende Trabzonspor'luyum" diye konuştu.

Çetinsaya: Ben yaparım
Bu arada İstanbul'da yapımı büyük ölçüde tamamlanan TEM Avrupa konutlarını inşa eden Artaş-Öztaş-Doğu Konsorsiyumu İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya da, bir gazetecinin ‘Seyrantepe ihalesi için ne düşünüyorsunuz?' sorusu için de "Seyrantepe için açılacak ihalede şartların ne olduğuna bakacağız. Bize uyarsa ihaleye girerim" dedi.

TEM'den 1 milyar TL bekleniyor
Avrupa Konutları TEM'in spor kompleksinin açılışının yapıldığı ve konut sahiplerini bir araya getirmek için düzenlenen kokteylde konuşan Bayraktar, TOKİ'nin marka olma yolunda ilerlediğini söyledi. Bayraktar, Avrupa Konutları TEM'de 3 bin 100 tane aile oturacağını ve bu ailelerin çocuklarının daha sağlıklı yetişeceğini söyledi. Modern hayatın gerektirdiği her şeyin bu projede yer aldığını dile getiren Bayraktar, projede binaların, zemini kaplama oranının sadece yüzde 15, geriye kalan bölümün ise yeşil alan olduğunu vurguladı. Bayraktar, projenin arsasında daha önceden gecekonduların bulunduğunu ve onlar için de yüzde 80'ini sattıkları bir TOKİ inşaatı yaptıklarını bildirdi. Gecekondu sahiplerine ileride çocuklarına miras bırakabilecekleri, tapulu evler yaptıklarını ifade eden Bayraktar, gecekondularda kiracı olarak barınanları da 180 aya varan vadelerle aidat öder gibi ev sahibi yapacaklarını kaydetti. Artaş-Öztaş-Doğu Konsorsiyumu İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise TEM projesinde 3 bin 200 konut yaptıklarını bunun 2 bin 300 tanesini sattıklarını belirterek, konutları sahiplerine taahhüt edilen 24 ayda değil, 22 ayda, eylülde teslim edeceklerini bildirdi.

Çetinsaya, yaklaşık 1 milyar lira hasılat beklenen projedeki, sadece konut sakinlerine hizmet verecek olan, sosyal tesis kompleksinin tam bir yaşam merkezi olduğunun altını çizdi.
Çetinsaya, "Bu projeyle tatili evinize getiriyoruz" dedi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.