Haberler

Bursa trafiğindeki keşmekeş çözülemiyor

Tarih: 6 Temmuz 2009 Kaynak: Evrensel
Hercanan milyonlara rağmen Bursa trafiğindeki keşmekeş çözülemiyor. Yaklaşık 600 bin aracın kayıtlı olduğu Bursa'da kaçak yapılaşmadan sonra en büyük sorunu trafikte yaşanan çile oluşturuyor.

Günde on binlerce aracın geçtiği Acemler Kavşağı başta olmak üzere Uluyol, Santral Garaj, Gençosman, Altıparmak, Atatürk Caddesi ve Fevzi Çakmak Caddesi'nde yaşanan yoğunluk, yaz sıcağında vatandaşın sabrını zorluyor.

Bat-çıkma!
Büyükşehir Belediyesi'nin, başta 11 bat-çık olmak üzere ulaşıma yaptığı milyonlarca TL'lik yatırım, trafiği rahatlatmak yerine daha da yoğunlaştırıyor.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin, yeni yollar ya da kavşaklar açılması ile ulaşım sorununun çözülemeyeceğine dikkat çekerek, insanların toplu taşımaya yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

En karışık sistem
Şahin, "Şehrin sistemi olmayan bir ulaşım sistemi var" diyerek şunları söyledi: "Türkiye'deki en karmaşık ulaşım sistemi Bursa'da. 1992'den beri ulaşım planlanmaya çalışılıyor. Planlamada öncelik hafif raylı sisteme verildi, ancak hafif raylı sistemde de istenen gelişme gösterilemedi, halen şehir genelinde raylı sistem yaygınlaştırılamadı. Araçları bir yerden bir yere taşımakla çözüm olmaz, önemli olan insanları bir yere ulaştırmak. Dolmuş, taksi, minibüs, küçük-büyük otobüs karmaşasının ortadan kaldırılması, insanların toplu taşımaya yönelmesi gerekir. Yeni yolların, kavşakların trafiği rahatlatacağı yönünde bir anlayış yanlıştır."

Master planı yok
‘Bat-çık'ların master planı da olmadığını kaydeden İMO Başkanı Necati Şahin, bir gün ‘bat-çık'ların da doldurulacağını ifade etti.

Bu arada Acemler, Erikli, Emek, Altıparmak, Fevzi Çakmak, Gençosman, Santral Garaj, Kent Meydanı, 11 Eylül Bulvarı, Uluyol Caddesi, Ulubatlı Hasan Bulvarı, Orhaneli Kavşağı ve Soğukkuyu bağlantı yolundaki araç yoğunluğu, vatandaşın tepkisine sebep oluyor. UKOME kararı olmasına karşın şehir merkezinde ring halindeki taksi-dolmuşların ticari araca çevrilmemesi de dikkat çekiyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.