Haberler

İstanbul ile Bangkok kardeş şehir oldu

Tarih: 7 Temmuz 2009 Kaynak: Cumhuriyet
İstanbul ile Bangkok, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Bangkok Valisi Sukhumbhand Paribatra tarafından imzalanan protokol ile kardeş şehir oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Tayland'ın Bangkok şehri arasında ''Kardeş Şehir Protokolü'' imzalandı. İBB'nin Saraçhane'deki hizmet binasında düzenlenen törende, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Bangkok Valisi Sukhumbhand Paribatra iki kardeş şehir protokolü imzaladı.

Topbaş, törende yaptığı konuşmada, Bangkok ile uzun yıllardır sürdürülen ilişkileri bugün kardeş kent seviyesine dönüştürdüklerini belirtti. İki ülke arasındaki ilişkileri yerel yönetimler olarak geliştirmeyi amaçladıklarını anlatan Topbaş, yerel yönetimlerin ilişkilerinin ülkeler arasındaki diplomasinin temelini oluşturduğunu ifade etti.

Yerel yönetimler arasındaki ekonomik, kültürel, ticari ilişkilerin dünya barışına katkı sağladığını kaydeden Topbaş, dünyanın global bir köy haline geldiğini, bu nedenle yerel yönetimlerin ilişkilerini önemsediklerini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 30 kentle kardeş kent, 20 kentle işbirliği ve 6 kentle iyiniyet protokolü imzalandığını anlatan Topbaş, Bangkok'un 31. kardeş şehir olduğunu belirtti.

Bangkok Valisi Sukhumbhand Paribatra ise Türkiye bulunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Türkiye ile Tayland arasındaki ilişkilerin 1950'li yıllarda başladığını ifade eden Paribatra, bu yıl iki ülke ilişkilerinin 52. yılını kutlamanın gururu içinde olduklarını aktardı. İstanbul ve Bangkok'un kültürel, tarihi eserlerin fazlılığı, tarihi mekanların çokluğu, ticaret ve turizm merkezi olması gibi ortak özelliklerinin bulunduğunu söyleyen Paribatra, bugünkü protokolün İstanbul ve Bangkok arasında önemli ilişkilerin başlamasına vesile olacağını anlattı.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.