Haberler

Yapı Kredi Koray GYO'nun 'Mor Ada'sını FiYAPI devralıyor

Tarih: 7 Temmuz 2009 Kaynak: Sabah Yazan: Dilek Taş
Yapı Kredi Koray GYO tarafından 2007'de Esenyurt'ta inşaasına başlanan ancak kriz nedeniyle askıya alınan Mor Ada projesini FİYAPI tamamlayacak. Prensipte anlaşan tarafların15 gün içinde el sıkışması bekleniyor.

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Esenyurt'ya yaptığı Mor Ada projesini ekonomik konut projeleri ile tanınan FİYAPI bitirecek. Fi-Yaka markası ile konut projeleri geliştiren FİYAPI'nın, yapımına 2007 yılında başlanan Mor Ada projesini devralmak üzere Yapı Kredi Koray GYO ile prensipte anlaşıldığı öğrenildi. Projede 15 gün içinde imzaların atılması bekleniyor. 2007 yılında başlayan projeye 2008 Mart ayında yaşanan finansman sıkıntısı ve satışların düşük olması nedeniyle ara verilmişti. Yapı Kredi GYO'nun projeyi devretmek için bir süredir alıcılarla görüştüğü biliniyordu. Konuyla ilgili olarak Yapı Kredi Koray GYO İnşaat Koordinasyon ve İş Geliştirme Müdürü Okay Karaata "Bazı gruplarla görüşmelerimiz devam ediyor. Neticeye ulaştığımız bir firma yok" diye konuştu. FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ise konu ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Mor Ada projesinin 235 milyon dolara mal olması bekleniyordu. Ancak FİYAPI'nın projeyi ne kadara satın aldığı henüz bilinmiyor. 53 dönüm arazi üzerine 780 dairenin bulunduğu projenin 40 dönümü ise peyzaj alanı olarak planlanmıştı. Bu haliyle Belgrad Ormanı'ndan sonra İstanbul'daki en büyük yeşil alana sahip olacak projede üç futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan olacağı açıklanmıştı.

Proje Değişecek
Projenin durdurulmasının ardından, mevcut hali ile olası satışı için pazar araştırmaları yapmak üzere Pamir ve Soyuer Gayrimenkul Danışmanlık ve Kuzeybatı Gayrimenkul'e yetki verilmişti. Orta gelir grubunu hedefleyerek yapılan proje ilk satışa çıktığı 2007'de metrekare fiyatları 2 bin 500 TL'den başlıyordu. Projede orta gelir grubunu hedefleyen 90 ile 147 metrekare arasında değişen daireler bulunuyordu. Bu arada FİYAPI'nın Mor Ada'yı devraldıktan sonra projenin konsepti üzerinde bazı değişiklikler yapmayı planladığı öğrenildi. Satın alma görüşmelerini sürdüren Fİ- YAPI, sektörde orta gelir grubuna yönelik ekonomik projeleri ile tanınıyor. Şirketin halen Beylikdüzü, Esenşehir, Sancaktepe, Tuzla, Gebze, Esenşehir, Çekmeköy, Kozyatağı ve Antalya'da biten veya devam eden projeleri bulunuyor.

Genel Müdür Yücel Ersöz görevden ayrıldı

Bu arada projenin başından itibaren Yapı Kredi Koray GYO'da Genel Müdürlük görevini yürüten Yücel Ersöz Haziran ayı sonu itibariyle şirketten ayrıldı. Yapı Kredi Koray'dan 30 Haziran 2009'da İMKB'ye yapılan açıklamada Genel Müdür Yücel Ersöz'ün imza yetkisinin iptaline karar verildiği açıklanarak Proje Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdem Tavas'ın vekaleten Genel Müdürlüğe atandığı bildirildi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.