Haberler

Sümbüllü Konak gün sayıyor

Tarih: 8 Temmuz 2009 Kaynak: Olay
Sümbüllü Bahçe Konağı'nın inşaatında son aşamaya gelindi. Eşsiz manzarası ve muhteşem mimarisiyle göz kamaştıran ve 6 ayrı yapıdan oluşan konak yıl sonuna doğru sosyal tesis olarak hizmete girecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, inşaatı hızla devam eden Sümbüllü Bahçe Konağı'nda incelemelerde bulundu.

1921-23 yıllarında Ülkü Özalp'in dedesi Rasim Vehbi tarafından yapılan tarihi yapı, Bursa'nın en gözde noktalarından biri olan Tophane sırtlarında yer alıyor ve mimarisiyle göz kamaştırıyor. Sahiplerinin birleşip restore ettirememesi nedeniyle yıllardır harabe bir durumda bekleyen tarihi Sümbüllü Bahçe Konağı, kentin en prestijli sosyal tesislerinden birine dönüşüyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) katkılarıyla hayat bulan tarihi yapının restorasyonunda sona yaklaşılırken, yapının yıl sonunda Bursalıların hizmetine girmiş olması planlanıyor.

Maliyeti BTSO üstlendi...
Sümbüllü Bahçe Konağı, farklı dönemlerde yapılmış 6 yapıdan oluşuyor. Tarihi yapılar topluluğunun restorasyon/rekontrüksiyon projesi, Osmangazi Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Kurul'un onayının ardından da ihaleyle uygulamaya geçildi. Maliyeti BTSO tarafından üstlenilen tarihi yapıların kaba inşaatı tamamlandı. BTSO, yapının restorasyonu için 2,5 trilyon lira verdi. Restorasyon aşamasında yapılan kazılarda, zeminde bir takım moloz örgüler ve taş duvarlar ile erken dönem Osmanlı hamam kalıntıları tespit edildi. Tespit edilen bu eserler, gerekli düzenlemelerin ardından restoran ve kafeterya ya dönüştürülen yapıların içinde sergilenecek.

Yıl sonunda bitecek...
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın Sümbüllü Bahçe Konağı'nda gerçekleştirdiği incelemeye başkan yardımcıları Ayhan Sezer, Hasan Hüseyin Erdönmez, Plan Proje Müdürü Sezai Özokutanoğlu ve Fen İşleri Müdürü Yücel Beşli ile AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara da katıldı. Dündar tarihi yapının restore edildikten sonra sosyal tesis olarak kentin hizmetine gireceğini söyledi. Dündar "VIP ağırlama ve restoran-kafe-sergi salonu-galeri-okuma salonu-kitaplık gibi bölümleriyle halkın hizmetine sunulacak yapı, kentin en güzel mekânlarından biri haline gelecek" dedi. Dündar, yılsonunda hizmete girecek olan yapının kente gelen turistler için de vazgeçilmez bir mekan olacağını söyledi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.