Haberler

İttirme belgesi, götürgeci karıştırdı

Tarih: 8 Temmuz 2009 Kaynak: Taraf Yazan: Alper Budak
İETT'nin yolda kalan metrobüsler için düzenlediği ‘ittirme talimatnamesi' mizahçıları tabiri caizse ‘dumura' uğrattı. Kimi "Şoförlere nikâh kıyma yetkisi verilsin" dedi, kimi de "İttir hacııı"

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri'nin (İETT) "tesellüm bilgisi" adıyla şoförlere dağıttığı "metrobüsün durakta kalması halinde yolcularla birlikte ittirilmesi" istenen günlük belge, mizahçıları ikiye böldü. Mizahçıların kimisi, belgenin arkasında kimin olduğu sorarken, kimisi de ittirmenin "kaynaştırıcı" yönüne vurgu yapıyor.
İşte Taraf'ta önceki gün yayımlanan İETT'nin "komik belge"sine, mizah camiasının saygın isimlerinin yorumları:

Ali Poyrazoğlu: Böyle bir gırgır dünyanın neresinde var? Ne söylesem bu mizah şaheserine ayıp olur. Ben bunu eleştirmem, skeç yaparım. İyi ki Türkiye'de sanat yapıyorum. Hayatımızı zorlaştırıyorlar ama işimizi kolaylaştırıyorlar. Bu belgeyi hazırlayan arkadaşı da mizah camiasına kabul etmeliyiz. Ödül falan da vermek lazım...

"Albayın imzası var mıymış"
Vedat Özdemiroğlu: Belgenin altında albayın imzası var mıymış? Kadir Topbaş şoförlerine tatlı yedirsin, kuvvetleri yerine gelsin. Metrobüslerin kaptanlarına nikâh kıyma yetkisi de verilsin. Biz böyle kara mizah örneklerine alışkınız. İttirmeye gelince... Benden böyle birşey istense şoka girerdim herhalde. İttirmek altı aydan başlar yani...

Kadir Çöpdemir: Ne var bunda yani? Yetkili şöyle düşünmüş olamaz mı: Tepesine biniyoruz, içine giriyoruz, madem o bizim kahrımızı çekiyor, zorda kaldığında da biz onu çekeceğiz kardeşim. Al gülüm, ver gülüm bu işler. Modern çağın vefa örneği... "İttir hacı" deselerdi, benim belde M6, M7 problemi var, ben gözlemci olarak takılayım, derdim.

Erdil Yaşaroğlu: Ben bunun karikatürünü çizmiştim. Metrobüse binerken "Kaptaan Mecidiyeköy'de bozuluyo mu" diye bir danışmak lazım. Metrobüse binerken onu itmekle mükellef olduğumu bilmiyordum. Hiç bu kadar "eşşek" yerine konulmamıştım.

Belge dudak uçuklatmıştı
Taraf'ın önceki gün yayımladığı İETT şoförlerine verilen "Tesellüm Bilgisi" adlı belgede, şu ibareler yer alıyordu: Bir otobüsümüz istasyon alanında kaldığında yaşadığımız kaos malûmunuzdur. Yolculara otobüsü ittirmek suretiyle
peronu boşaltınız."

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.