Haberler

Başkan Aziz Kocaoğlu, metro inşaatları için yeni tarih verdi

Tarih: 8 Temmuz 2009 Kaynak: Zaman
Bir türlü bitirilemeyen metro inşaatları, İzmir'in en önemli gündem maddelerinden biri olmaya devam ediyor.

Aliağa-Menderes ile Üçyol-Üçkuyular arasındaki metro çalışmaları 2'şer yıl, Ege Tıp-Bornova hattı ise 6 ay gecikti. Yerel televizyonlarda konuyla ilgili soruları cevaplayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, metro inşaatları için yeni tarih verdi. Aliağa-Menderes hattının bu yıl içinde, Üçyol-Üçkuyular hattının ise 2010'da bitirileceğini açıkladı.

Metro inşaatı nedeniyle esnafın mağdur olduğunu kabul eden Kocaoğlu, yasal engeller yüzünden esnafa destek veremediklerini kaydetti. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'ın konuyla ilgili bir yasa teklifi hazırladığını söyleyen Başkan, İzmirli vekilleri bu tasarıya destek vermeye çağırdı. "Yasa Meclis'ten geçsin, önümüz açılsın. Bizde ilk uygulamayı Hatay esnafından başlatıp Türkiye'ye örnek olalım. Hatay esnafının metro çalışması nedeniyle mağdur olmasını istemiyorum. 2010 yılı içinde İzmir'de metro sorunu çözülecek. 2009'da Aliağa-Menderes, 2010'da da Üçyol-Üçkuyular bitecek." dedi.

Üçyol-Üçkuyular Metrosu'nun yapımı işini alan iki firmanın da (Bayındır-Bozoğlu) yapım sırasında ekonomik sıkıntı çektiğini hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bir şanssızlık da Üçyol-Üçkuyular'ı yapan firmanın Bornova Metrosu inşaatını da almış olması. Şu andan itibaren bu firmanın işi yapamayacağı konusunda kati kanaat belirdi. Yasayı uygulayacağız. Şimdi metroda yeni süreç başlıyor." ifadelerini kullandı.

Harmandalı'ndaki çöp ve Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki çamurun bertaraf edilmesi için harekete geçtiklerini ifade eden Kocaoğlu, "Harmandalı'ndaki çöpler ve Çiğli'deki çamurdan elektrik üretilecekti. Biz bu işin yapılmasına 1.5 yıl önce karar verseydik kasamızdan yılda 70 milyon TL ödeyecektik. Bugün ise kasamızdan hiç para çıkmadan firma gelip tesisi kuracak. İşle uluslararası firmalar ilgileniyor. 1 ay içinde karar vereceğiz, ihale hazırlıklarını yapma noktasına geldik." diye konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.