Haberler

Alacağımızın hakkaniyetle ödeneceğine inanıyorum

Tarih: 8 Temmuz 2009 Kaynak: Vatan Yazan: Öge Demirkan
TOKİ'nin Seyrantepe stat projesinin yapım sözleşmesini iptal ettiği Eren Talu'nun ortağı Alke İnşaat'ın Genel Müdürü Kemaloğlu, sadece KDV olarak 8-10 milyon dolar toplamda 75 milyon dolarlık alacakları olduğunu belirterek, "Bunun hakkaniyetle verileceğine inanıyorum" dedi

TOKİ'nin Galatasaray'ın Seyrantepe stat projesinin yapımını üstlenen Eren Talu-Alke İnşaat Ortak Girişim'in sözleşmesini iptal etmesinin ardından konuşan Alke İnşaat Genel Müdürü Serdar Kemaloğlu, Seyrantepe için 75 milyon dolar harcadıklarını, sadece KDV olarak 8-10 milyon dolar alacakları olduğunu belirtti. Kemaloğlu "Bu alacağın hakkaniyetli bir şekilde verileceğine inanıyorum. Özellikle Eren Talu'nun mağduriyeti ne kadar az olursa istikbali de o kadar iyi olacaktır. İhale sürecinden sonra bu sürecin de nasıl işleyeceği belli olacak" diye konuştu. İnşaat sürerken Halk Bankası'ndan kredi çıkmamasını da Seyrantepe diğer bir adıyla Aslantepe projesinin 'kopma anı' olarak gören Kemaloğlu, "Eğer kredi çıkmış olsaydı bugün projenin kaba inşatını bitirmiştik. Mekanik ve elektrik işleriyle uğraşıyor olacaktık" dedi.

Halk Bankası'ndan kredi çıkmayacağı açıklandığında her şey için çok geç olduğunu da vurgulayan Kemaloğlu, "İlk başta farklı tutum olsa başka finans kuruluşlarına yönelir ve vakit kaybedilmezdi. Ama kredi çıkmayınca bizim için de vakit bitmiş oldu. Çünkü yeni kredi süreci en az 3-4 ay sürecekti ve bizim o kadar vaktimiz yoktu" açıklamasını yaptı. Projenin küçük ortağı Alke İnşaat Genel Müdürü Kemaloğlu, yaşanan süreci "Hatalar da oldu kısmetsizlik de. Bizim kredi bulamamız belki hatamızdı ancak yaşanan ekonomik kriz bizim kısmetsizliğimizdi. TOKİ de elinden geleni yaptı ama olmadı" şeklinde özetlerken şunları söyledi: "İhale TOKİ tarafından iptal edilmesine rağmen fazladan 4-5 gün beklediler. İhtarname geldiğinde her şey için geç olduğunu anladık. Bu sırada yeni ortak görüşmelerimiz vardı. Sinpaş ile konuşuluyordu. Ancak bu görüşmelerin sonlanması için zamana ihtiyaç vardı. Elimizde olmayan tek şey de zamandı."

Ekonomisi güçlü firma ihaleye girmeli
Serdar Kemaloğlu, Aslantepe projesinin prestijli ve kârlı bir proje olduğunu belirterek, "Stat bittikten sonra sorunun büyük bölümü aşılıyor. İhaleyi kazanan firmanın banka kredisi bulması 3-4 ay bulacaktır. Bu yüzden ekonomik anlamda güçlü firmanın girmesi gerekiyor" dedi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.