Haberler

Uydukent inşaatı yine durduruldu

Tarih: 8 Temmuz 2009 Kaynak: Milliyet Yazan: Latif Sansür

Mahkeme, Kuşadası Belediye Meclisi'nin iki yıl önce aldığı imar tadilatı kararını, plana aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti. 10 yıllık sorun, kangrene dönüştü.

Kuşadası'nda son 10 yılın en çok tartışılan projesi Uydukent'te, yargı son sözü söyledi. Aydın 1. İdare Mahkemesi, Kuşadası Belediye Meclisi'nin iki yıl önce aldığı imar tadilatı kararını iptal etti. Kararda, "Değişiklik, planlama ilkelerine uymuyor. Uydukent alanı, Kuşadası için özel bir bakı noktası. Böyle bir topoğrafya, tüm kentlilere dönük rekreasyon alanı olarak düzenlenmeli. 15 ve 45 metre yükseklikte çok sayıda konut bloğunun yapılması, Kuşadası silüetini olumsuz etkiler. Dava konusu arazilerin bitişiğindeki alanlara iki kat, Uydukent'e ise 15 kat yapılaşma hakkı verilmesi, eşitlik ve adalet ilkelerine de aykırıdır. Ayrıcalıklı imar hakkı verilmesi, vatandaşın planlama kurumuna güvenini ve saygısını zedeler" denildi. Böylece, meclis kararına istaneden verilen tüm inşaat ruhsatları geçerliliğini kaybetti. Kent Meclisi Başkanı avukat Bülent Tokuçoğlu, belediyeden, kararın uygulanmasını istedi, "İnşaat ruhsatları iptal edilmeli, inşatlar mühürlenmeli. Bu kararla birlikte tüm imar ve çevre düzeni planları yenilenmeden inşaatların yeniden başlaması mümkün değil" dedi.

Kararı şaşkınlıkla karşılayan 4 bin 325 üyeli Uydukent yönetimi ise belediye desteğiyle sorunu aşacaklarını umduklarını açıkladı. Genel Başkan Osman Tuğrul, "Belediyemizden toplu konut yapmak amacıyla satın alınan Uydukent alanı, Aydın 1/100 bin bölgesel planında da toplu konut lejantlı. Alt planlardaki yetki ise belediye meclisinde. Belediyenin bu konuda bize verdiği gönülden destek var. Bu desteğin süreceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.