Haberler

Aliağa planlamanın geleceğine yön veriyor

Tarih: 9 Temmuz 2009 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Kenan Tokgöz
9 Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama öğrencileri 1 yıl boyunca Aliağa'yı inceleyecek. Öğrencilerin Aliağa'daki 10 günlük saha çalışması başladı. Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, "Mezun olduğunuzda, geleceği öngörerek ulaşım, stratejik gelişim, sanayi, çevre, sosyal ve kültürel gereksinmeleri de dikkate alarak planlama yapmanızı bekliyoruz" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim üyeleri ve öğrencileri Sanayi ve Ticaret kenti Aliağa'da saha çalışması yapıyor. 50 öğrenci ve 5 öğretim üyesinden oluşan heyet, Aliağa Ticaret Odası ve Aliağa Belediyesinin desteğiyle ilçede 10 gün boyunca çeşitli saha çalışmaları yapacak. Şehir ve Bölge Planlama 3. sınıf Öğrencileri, saha çalışmasında bölgeden toplayacağı verileri 2009-2010 eğitim döneminde değerlendirerek bireysel ve grup akademik çalışmalarda kullanacak. 9 Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr Ebru Çubukçu Başkanlığındaki öğrenci heyeti dün Aliağa'ya gelerek Aliağa Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Saha çalışmasının dışındaki zamanlarda Aliağa Ticaret Odası tarafından Odada tahsis edilen toplantı salonunda çalışmalarını sürdürecek olan öğrenciler, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka'dan bölgenin mevcut durumu ve gelişme dinamikleri hakkında bilgiler aldı.

Aliağa Sizin için Dev Bir Laboratuvar
Öğrencilere ilçenin sanayi ve konut yapılaşması başta olmak üzere bölgesel tüm verileri aktaran Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, "Sizler, Türkiye'de yaşayan herkesi ve yarınlarımızı yakından ilgilendiren, ülkemizde kaliteli yaşam standardı, çevrenin korunması, ülke kaynaklarının rantabl kullanılabilmesi için temel olan kent ve bölge planlamasında uzman olacaksınız. Yaşanabilir Türkiye'nin mimarı olacağınız için Aliağa sizin için dev bir laboratuar ortamı olacaktır. Aliağa'nın geçmişten bu yana yaşadığı hızlı sanayileşme, planlama sorunları ve bunların sonucunda ortaya çıkan sorunlarıyla planlamanın önemini ve nasıl yapılması gerektiğini açık şekilde size gösterecektir. Buradaki çalışmalarınızın eğitim yaşamınızda ve kariyerinizde unutamayacağınız deneyim olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Çalışmalarınızda Geleceği Öngörün
Aliağa'da 10 Milyon m2 Alan üzerine kurulan ve her geçen gün tesis sayısının arttığı Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nin, modern planlama açısından Türkiye'nin örnek bir yatırım alanı olduğunu kaydeden Saka, "Gelecekte şehir ve bölge plancısı olarak Şehirlerimize, bölgelerimize yön vereceksiniz. Çalışmalarınızda sadece bugünü değil, geleceği öngörerek, insan yerleşimleri, ulaşım, stratejik gelişim, sanayi, çevre, sosyal ve kültürel gereksinmeleri de dikkate alarak planlama yapmanızı bekliyoruz" dedi. 9 Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Öğretim Üyesi Doç Dr. Ebru Çubukçu Aliağa'nın akademik çalışmalar için çok uygun bir kent olduğunu belirterek, "Bu yıl 3. sınıfta öğrenim görecek öğrencilerimiz, etüt stajı kapsamında Aliağa'yı inceliyor. Burada 10 gün boyunca çeşitli veriler elde edip öğrencilerimiz bölgenin tüm özelliklerini belirleyecek. Aliağa saha stajında elde edilen veriler bir yıl boyunca öğrenciler tarafından çeşitli yönleriyle ortaya konacak. Buradaki staj çalışmalarıyla bölgenin geleceğine dair bir çok verinin ortaya çıkmasını bekliyoruz. Çalışmalarımızda bizlere büyük destek olan Aliağa Ticaret Odasına ve Aliağa Belediyesine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.