Haberler

Fransız Lafarge, Van Çimento’yu 33 milyon Euro’ya Aşkale’ye sattı

Tarih: 9 Temmuz 2009 Kaynak: Hürriyet
Türkiye'nin "En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu" listesinde yer alan Aşkale Çimento, Fransız çimento devi Lafarge Grubu'ndan Van Çimento'yu 33 milyon Euro'ya satın aldı. Aşkale Çimento Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, uzun süredir görüşmeler yaptıkları Lafarge Grubu ile anlaştıklarını açıkladı. Yücelik, mütevazı bir ortaklıkla 16 yıl önce yola çıkan Aşkale Çimento'nun, Van Çimento ile birlikte gücüne güç kattığını ifade etti.

Ciddi yatırım yapıyor
Aşkale Çimento'nun, Aşkale başta olmak üzere Erzurum, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane ve Ağrı'da tesisleri bulunduğuna dikkati çeken Yücelik, şirketin her yıl düzenli olarak ortaklarına kár payı dağıtırken aynı zamanda kesintisiz olarak ciddi yatırımların altına imza attığını vurguladı. Yücelik, küresel krize rağmen Erzincan ve Gümüşhane'de, 2008 yılında temelini attıkları fabrikaların 2009 yılının ilk çeyreğinde üretime geçirildiğine dikkati çekti.

Arkadaşlarla yola devam
Yücelik, şöyle konuştu: "Türkiye'de en zor şey ortak iş yapmak. Ülkemizde ortaklık kültürü çok zayıf. Oysa ülkemizin ve geri kalmış bölgelerimizin gelişebilmesi için ortaklık kültürünün çok büyük önemi var. Biz Aşkale Çimento olarak bunu başardık. Kolektif çalışarak, sermayelerimizi birleştirerek ve profesyonel bir yönetim ekibi kurarak 16 yılda 10 kat büyüdük. İlk gün beraber yola çıktığımız arkadaşlarla devam ediyoruz. Bizde, benim adamım senin adamın davası yok. Bizde kural, şirketin menfaati ne ise odur. Şimdi Van Çimento ile birlikte yeni ufuklara açılıyoruz. Bizim için ihracat çok önemli. Trabzon Çimento ile birlikte bu anlamda güzel adımlar attık. Van Çimento, ihracat noktasındaki hedeflerimizi pekiştirecek. Hedefimiz İran ve Türk Cumhuriyetlerine daha fazla ütün satmak."

Hedef daha fazla istihdam ve yatırım
Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, "Bölgede ve Türkiye'de, Aşkale Çimento bir güç haline geldi. Bu ve benzeri girişimlerimiz, kapasite artırımlılarımız, yatırımlarımız ihracata yönelmemizde güçlü bir dayanak olacak. Aynı zamanda daha fazla üretim, daha fazla, istihdam ve daha fazla katma değer imkanı bulacağız" dedi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.