Haberler

Emirsultan projesi hızla ilerliyor

Tarih: 10 Temmuz 2009 Kaynak: Olay
Bursa'nın önemli manevi değerlerinden Emir Sultan'ın cami, türbe ve civarındaki kültürel değerleri ön plana çıkaracak, yaşanan otopark sıkıntısını giderecek proje yapılan revizyonun ardından hızla ilerliyor.

Emir Sultan Dönüşüm ve Yenileme Projesi'ni yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, mülk sahibi ve çevredeki vatandaşlarla görüşerek projede yapılan değişiklikleri anlattı. Proje üzerinde iki temel noktada değişiklik yapıldığını belirten Vardar, "Emir Sultan'ın eski projesinde Emir Sultan Cami'sinin önünde açık bir kanal vardı ve üzerindeki ahşap köprülerle konut bölgesine geçiliyordu. Kent için önemli bir odak noktası olan Emir Sultan Camisi'nin önünde bu durumun güzel olmayacağı düşüncesiyle proje tadilatına gittik. Yolu 4 metre aşağıya indirip üstünü kapatma kararı aldık" dedi.

Kat sayısı 7'den 5'e düşürüldü...
Diğer bir değişikliğin de 'zemin + 7' kat olan konut bloklarının 'zemin + 5' kat olarak yenilendiğini bildiren Vardar, konutların kat durumunda 2 kat indirime gidilmesinin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başta olmak üzere imar komisyonunda, mecliste ve mimarlarla istişare edildikten sonra Koruma Kurulu'na sunulduğunu belirtti. Vardar, "Koruma Kurulu'nun olur vermesi üzerine projemizi uygulamaya kaldığımız yerden devam ettik. O esnada burada yaşayacak halka da projeyi anlattık. Vatandaşlarımız da bu çalışmamızın sürecini olumlu karşıladıklarını ve projeyi son haliyle daha çok benimsediklerini belirttiler" diye konuştu.

Meydan yüzde 30 genişledi...
Emir Sultan Camisi'nin önündeki alanın yeni düzenlemeyle yüzde 30 oranında genişlediğini, otoparkın kapasitesinin artırıldığını ifade eden Vardar, çalışmanın özellikle yol geçişinin aksamaması için Ramazan ayı öncesinde tamamlanması hedefiyle yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. "Gayemiz, Ramazan Bayramı'ndan önce Emir Sultan Camii önündeki çalışmaları bitirmek" diyen Vardar, vatandaşların sorularını da cevaplandırdı. Projenin bir yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.