Haberler

Seyrantepe'de son teklif 27 Temmuz'da

Tarih: 10 Temmuz 2009 Kaynak: Dünya

Yüklenici firmanın sözleşme gereklerini yerine getirmemesi nedeniyle sözleşmesi feshedilen ve yeniden ihaleye çıkılan Seyrantepe Spor Kompleksi yapımı işinde, teklifler, 27 Temmuz'da alınacak.

Daha önce, TOKİ'nin gazetelere verdiği ilanda, firmaların, tanıtım dosyaları ile birlikte 17 Temmuz'a kadar idareye başvurması istenmişti. Yetkililer, her hangi bir ön eleme yapılmayacağını belirtirken, zaman kaybı olmaması için doğrudan tekliflerin 27 Temmuz'da alınmasına karar verildiğini bildirdi.

TOKİ'nin internet sitesinde yer alan ihale duyurusuna göre, "İstanbul ili Şişli ilçesi, Dikilitaş Mahallesinde yer alan ve halen Ali Sami Yen Stadyumu'nun bulunduğu 58 Pafta, 1199 Ada, 384 Parsel numaralı ve 34 bin 640,43 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde Kentsel Sosyal Altyapı Alanları'nın yapılması karşılığında İstanbul-Şişli Ayazağa 4 Pafta 3 Ada 29 parsel taşınmaz (Seyrantepe arazisi) üzerinde 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı spor kompleksi yapılması" işi, arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı esasına göre açık ihale usulü ile yapılacak.

İhale, yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açık olacak, uluslararası bir ihale olmayacak.

İstekliler, ihale evraklarını, idareden, bin 500 lira karşılığı alabilecek. İstekliler ihale ile ilgili sorularını, 20 Temmuz günü saat 15.00'e kadar yazılı olarak idareye iletebilecekler. Teklif dosyaları, en geç 27 Temmuz günü saat 15.00'e kadar TOKİ'ye teslim edilecek. Teklifler, 27 Temmuz'da, saat 15.00'den itibaren istekliler huzurunda ihale komisyonu tarafından açılacak. Şartlı teklif kabul edilmeyecek.

İhaleyi kazanacak firma, TOKİ'ye teklif etmiş olduğu İdare Payı Toplam Gelirinin (İPTG) yüzde 5'ini, sözleşmenin imzalanacağı güne kadar idare hesabına yatıracak.

İşin geçici teminat tutarı, isteklinin teklif ettiği spor kompleksi inşaat bedeli ile hasılat paylaşım işinde yüklenicinin TOKİ'ye ödemeyi taahhüt ettiği bedelin toplamlarının yüzde 2'si olarak belirlenmişti.

Seyrantepe'de yapılması planlanan spor kompleksine ait mevcut uygulama projeleri, mahal listeleri ve keşifleri, firmalara idare tarafından verilecek.

İhaleyi kazanan firma, kredi kullanmak isterse' Ali Sami Yen arsası üzerinde yapacağı projeden alacağı yüklenici hasılat payı tutarını temlik veya teminat gösterilmesine muvafakat edecek.

Stadyum 120 gün önce teslim edilecek
Duyuruya göre, Seyrantepe arazisi üzerinde yapılacak olan stadyum inşaatının tamamlanması için verilecek olan 540 günlük sürenin dolması beklenmeden 120 gün önce, hasılat paylaşımına konu olan Ali Sami Yen Stadyumu'nun bulunduğu alan, yüklenici firmaya teslim edilecek.

Seyrantepe'de yapılacak spor kompleksinin geçici kabulünün tamamlanmış olması ve kesin kabul için yeterli kesin teminat tutarının verilmiş olması ve idarenin onay vermesi şartıyla, yüklenici, Ali Sami Yen alanında yapacağı hasılat paylaşımı işi idare payı gelirini, gayrimenkul değerleme şirketi tarafından o tarihte yapılacak ekspertiz değeri üzerinden belirlenecek tutarı, defaten ödediği takdirde, arsanın tapusunu alabilecek. Bu bedel, güncellenmiş idare payı gelirinin altında olamayacak.

Müşavir firmayı da TOKİ belirleyecek
Seyrantepe Spor Kompleksi inşaatının müşavirlik hizmetlerini yapacak firma, idare tarafından belirlenecek. Müşavirlik bedeli, yüklenicinin teklif etmiş olduğu spor kompleksi maliyet bedelinin yüzde 1'i olarak belirlendi.

İşin kesin teminat tutarı, isteklinin teklif ettiği spor kompleksi inşaat bedeli ile hasılat paylaşım işinde yüklenicinin TOKİ'ye ödemeyi taahhüt ettiği bedelin toplamlarının yüzde 4'ü olacak.

Mali durum belgesi
İstekli (tek başına veya ortaklık halinde ortakların her birini içerecek şekilde) bu işi yürütecek gerekli mali kapasiteye sahip olduğunu veya bunu sağlayabileceğini ve tüm gereksinimlerini karşılayabileceklerini açıkça gösteren Mali Durum Bilgisi verecek.

Bunun için genel müdürlük teyitli banka referans mektupları ile ihalenin yapıldığı yıldan önceki son 3 yıla ait isteklinin toplam cirosunu gösteren gelir tablolarının yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylanmış nüshaları istenecek.

Banka referans mektuplarının kullanılabilir nakit kredi toplamlarının 10 milyon liradan, kullanılmamış teminat mektubu kredilerinin de yine 10 milyon liradan, toplam cironun son üç yılın ortalamasının 10 milyon liradan az olmaması gerekiyor.

TOKİ, Seyrantepe ihalesine ilişkin sözleşmeyi, 2 Temmuz'da feshettiğini duyurmuştu.

Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.