Haberler

Meydana merhaba

Tarih: 13 Temmuz 2009 Kaynak: Hürriyet Ankara Yazan: Deniz Gürel
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkent'in en büyük eksiklerinden olan kent meydanı konusunda müjde verdi. 2010 yılı içerisinde Çayyolu'na dev bir kent meydanı yapılacağını söyleyen Yaşar, Çayyolu Demokrasi Meydanı'nın tamamlanmasının ardından Batıkent'e de dev bir kent meydanı yapılacağını söyledi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Başkent'in en büyük eksiklerinden olan kent meydanı konusunda müjdeyi verdi. 2010 yılı içerisinde Çayyolu'na dev bir kent meydanı yapılacağını söyleyen Yaşar, Çayyolu Demokrasi Meydanı'nın tamamlanmasının ardından Batıkent'in de dev bir kent meydanına kavuşacağını söyledi.

Çayyolu'ndaki meydana Ahmet Taner kışlalı Parkı'nı da dahil edeceklerini söyleyen Yaşar, "40 bin metrekare düzenleme yapacağız. Ormanlık alanla birlikte 250 bin metrekarelik yaşam alanı içinde bir meydan yaratacağız. 2010 yılında bitirmeyi planlıyoruz. Ardından Batıkent'e de 40 bin metrekarelik bir meydan yapacağız" dedi.

Belediyenin borçlarıyla ilgili bilgi veren Yaşar seçimden geride kalan 100 günü şöyle değerlendirdi:

"Enkaz edebiyatı yapmayacağımı söylemiştim. Seçim esnasında geçmiş yönetim, 'Borçsuz belediye, kasada 50 milyon TL var' gibi açıklamalar yapmasaydı bu konuya da hiç girmeyecektim. Seçilmemin ardından mali işler müdürünü değiştirmedim. Geçmiş dönemdeki aynı kişiyle yola devam ediyoruz. İlk Meclis toplantısında meclis üyeleriyle sonrasında basın mensuplarıyla bilançoyu değerlendirdik. 110 milyon TL belediyenin borcu vardı ve kasada yalnızca 3 milyon TL vardı.

Hemşeri kartı
O zamanda söylemiştim, şimdi de söylüyorum. Ben iş adamıyım ve borçtan kaçmam, korkmam. Nitekim çalışmalarımız sonucunda 100 gün içinde 17 milyon TL'lik borç ödedik. Bunu alımlarda ve rutin masraflarda israfa son vererek sağladık. Mesela geçtiğimiz günlerde 35 milyon metrekarelik kaldırım ihalesi yaptık. Bu ihale geçtiğimiz yıl yapılan ihalenin yüzde 47 daha azına yapıldı. Böylece belediyemizin kaynaklarını doğru kullanmış olduk." Yaşar, altyapısı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan proje ile tüm Yenimahalle halkının "Hemşeri Kart" sahibi olacağını söyledi. Bu kartların çok amaçlı kullanılacağını ifade eden Yaşar, "Bazı vatandaşlarımız bu kartlarla internet hizmetinden faydalanacak. Bazıları indirimli alışveriş yapacak. Bazıları da sosyal yardımlardan faydalanacak" dedi.

13 köyün sorunu bitecek
Yenimahalle'ye bağlı 13 köy olduğunu hatırlayan Yaşar, "Bu köylerin çoğundan CHP'ye çok az oy çıkmıştır. Ama bizim kıstasımız oy değil. Köylerin durumları maalesef içler acısı. Kanalizasyon hattı yok, iş yok, üretim yok... Önceliğimizi buralara veriyoruz. Ankara Üniversitesi bu konuda yaptığı projelerle bizlere destek oluyor. Başta Ankara Üniversitesi Rektörü Cemal Taluğ olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi'yle de koordineli biçimde çalışarak bu köylerdeki vatandaşlarımızı Başkent'te yaşadıklarını hissettireceğiz" dedi.

At sahibine göre kişner
Bazı belediyelerde siyasi baskılar yapıldığının bilindiğini kendi belediyesinde böyle bir durumun olup olmadığı yönündeki bir soruyu yanıtlayan Yaşar, "At sahibine göre kişner. Ne partimden ne de dostlarımdan herhangi bir baskı gördüm. Bana ihale yada işle ilgili telefon gelmedi. Gelemez de" dedi.

Barış adamıyım
Bir gazetecinin, "Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalarınız nasıl gidiyor?" sorusuna Yaşar şöyle yanıtladı: "Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek ile 1.5 saat bir görüşme yaptım. Büyük sıkıntılar olacağını zannetmiyorum. Birileri kavgayı sever. Ben barış adamıyım. Mesela İl Sağlık Müdürü, Milli Eğitim Müdürü ile görüştüm. Sayın Gökçek ile masada oturup görüşmekten bir sıkıntı olmaz. Gökçek, televizyonlarda benimle ilgili güzel şeyler söyledi. Bu dönem Sayın Gökçek'in bütün belediye Başkanlarını kucaklamasını istiyorum. Başkan her hizmeti yapabilir kesinlikle kıskanmam. Fethi Yaşar her hizmeti engelliyor dedirtmem."

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.