Haberler

"3. köprü için farklı teknik kullanacağız"

Tarih: 13 Temmuz 2009 Kaynak: CNN Türk
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprü ve otoyolun İstanbul'un kuzeydeki son kalan akciğerlerinin zarar görmemesi, en az tahribata maruz kalması için farklı inşaat tekniklerini kullanacaklarını, tünel ve viyadük ağırlıklı olacağını bildirdi.

Yıldırım, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye'nin Kanada Büyükelçisi Rafet Akgünay ile Toronto'daki Shareton Otel'de basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenledi.

"Güzergahı söylemeyeceğim"
İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprüye ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, "3. köprünün amacı doğu-batı arasındaki transit trafiği şehir içine sokmadan Trakya'ya, Avrupa'ya taşımaktır. Yeri, piyasada çok konuşuluyor. Bizde gizli saklı olmaz. Geçen hafta 'Köprünün inşaatına gizlice başlandı' diye haberler çıktı. Güzergahı söylemeyeceğim" dedi.

"Köprü için sadece köprü yapmanız yetmiyor. Köprü için ana ve ara bağlantı yolları lazım. 2 yıldır hassas çalışmalar yapıldı. Kamulaştırma maliyeti, çevre ve İstanbul'un trafiğine, transit trafiğe katkı sağlaması gibi hususlar dikkate alındı" diyen Yıldırım, "Köprünün geçtiği yerin belediye imar planlarına işlenmesi lazım. İstanbul, İzmit ve Adapazarı'nda imar planlarına işlenecek ve biz açıklayacağız" diye konuştu.

Binali Yıldırım, "Bunları yapmadan açıklama yaparsak, belediyelere emri vaki olur. İkincisi de bütün bu işlemler yapılmadan ortaya atılacak güzergah bilgileri bazı mağduriyet ve haksız kazançları beraberinde getirecek. Hassasiyetimiz bundan ibaret. Bu ay sonuna kadar imar planlarına işlenecek hale getireceğiz. Ağustosta bu işlem yapılacak. Eylül ayında ihale ilanına çıkmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Köprünün mimarisi
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, köprünün mimarisinin nasıl olacağının sorulması üzerine, "3. Köprü için iki türlü proje var: Yatık askılı ve düşey askılı. İstanbul'un tarihi siluetine uygun olacak. Projenin orijinalinde raylı sistem yok ancak biz raylı sistem etüdü de yapalım demiştik. Orta ve uzun vadede, Türkiye'den Avrupa'ya uzanacak direkt geçiş ve onların İstanbul raylı sisteme bağlantısı için böyle bir etüt yaptırıyoruz. Uygulanıp uygulanmayacağı bu etüt sonunda ortaya çıkacak. Bu etüdü yapıp görmek istedik. Uygun sonuç çıkarsa yapmışken bu alt yapıyı da hazır hale getirmeyi uygun gördük" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki yeşil alanlar konusunda çok titiz hareket edilmesi uyarısında bulunduğunu bildiren Yıldırım, "Köprü ve otoyol yaparken İstanbul'un kuzeydeki akciğerlerinin zarar görmemesi, en az tahribata maruz kalması için farklı inşaat tekniklerini kullanacağız, tünel ve viyadük ağırlıklı geçeceğiz. Biraz ağır olacak ama böyle bir çözüm düzenledik" dedi.

THY, Avrupa'da yolcu sayısında 4. sırada
THY'nin Toronto'ya doğrudan seferlerine başlaması nedeniyle Shareton Otel'de gala düzenlendi. THY Genel Müdürü Kotil, burada yaptığı konuşmada, kendisini "aya uçuş başlatan bir hava yolu şirketinin genel müdürü gibi hissettiğini" ifade etti.

THY'nin kaliteyi, geliri ve pazar payını artırmayı hedeflediğini dile getiren Kotil, THY'nin yeni dönemde uzun uçuşlara yoğunlaşacağını kaydetti.

Kotil, THY'nin Avrupa'da yolcu sayısında 4. sıraya yerleştiğini bildirerek, Toronto'ya uçuş sayısı izninin haftada 3 olduğunu, ancak bir an önce artırılmasını beklediklerini belirtti.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.