Haberler

TOKİ, 10 bin konut yapacak, Bursalı inşaatçılar tedirgin

Tarih: 14 Temmuz 2009 Kaynak: Zaman Yazan: Fatih Karakılıç
Bursa Mühendis Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) Başkanı İlker Özaslan, TOKİ'nin Bursa'da yapmayı planladığı 10 bin konut projesinin, diğer inşaatçılarla uzlaşı sağlanarak ele alınması gerektiğini söyledi.

TOKİ'nin kentsel dönüşüm ve kaçak yapılaşmayı önlemeye yönelik projeleri hayata geçiren önemli bir kurum olduğunu dile getiren Özaslan, "Ancak yapılması düşünülen 10 bin konut içerisinde kentsel dönüşüme ayrılan payın yüzde 4,4 ve dar gelirliye ayrılan payın ise yüzde 35 civarında olduğunu görmekteyiz. Yüzde 60'lık kısmın ticari ya da gelir getirici konut olduğu görülmektedir. Bu oranların gözden geçirilmesi, projenin kentsel dönüşüm ve kaçak yapılaşmayı önlemeye yönelik kısmının daha yüksek oranlarda olması sağlanmalıdır." dedi.

Yapılan özel kanunlar sayesinde TOKİ'nin makro imar planlarından bağımsız hareket etmekte olduğunu vurgulayan Özaslan, kentten uzak, kapalı dev girişimler oluşturulduğuna işaret etti. Bu sistemin dünya tarafından terk edilmeye başlandığını aktaran Özaslan, "Proje, insan odaklı olmalıdır. Yapılacak yeni yerleşim yerleri, tarım arazisi olarak kullanılmayan şehre yakın alanlarda konuşlandırılmalıdır." diye konuştu.

BUMİAD Başkanı Özaslan ayrıca, yapılması planlanan 10 bin adetlik konut miktarının Bursa'nın iki yıllık inşaat miktarına eşdeğer bir rakam olduğunu ve bu durumun inşaat sektörünün yaşadığı ekonomik kriz etkisini artıracağını kaydetti. Özaslan, "BUMİAD olarak bu yatırımın, Bursa'nın konuya vâkıf dinamikleri ile ortak bir uzlaşı sonrasında ele alınmasının doğru olacağı kanaatindeyiz." şeklinde konuştu.

Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.