Haberler

Belediye sarayı için geri sayım

Tarih: 14 Temmuz 2009 Kaynak: Olay
Bursa'da sebze halinin şehir dışına çıkarılmasıyla birlikte hal arazisine yapılacak olan belediye sarayı için proje ihalesine çıkılıyor. Belediye sarayı, hizmet binası amacının dışında sosyal yaşam alanları ve otoparkıyla da vatandaşların ihtiyacına cevap olacak.

Sebze halinin şehir dışına taşınmasının ardından yıkılan bölgenin ne yapılacağı konusundaki tartışmalara son noktayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı iken koymuştu. Yıllardır belediye sarayı için planlar yapıldığını söyleyen Altepe, ön yeterlilik değerlendirmesi için 29 Temmuz 2009'da ihaleye çıkılacağını belirtti. Bu iş için yeterli tecrübeye sahip adayların teklif vermek üzere ön yeterlik başvurusunda bulunacaklarını ifade eden Altepe, "Ön değerlendirmeden sonra başvuranlar teklif vermeye davet edilecek. 4734 sayılı kanunun 5. bölümünde yer alan hükümlere uygun ihale yapılacak.

'Stadyum gibi belediye binası da şehrin anıtsal yapılarından olsun'
Bilindiği gibi belediyemizin sadece tarihi hizmet binası var. Şu anda kullandığımız diğer hizmet birimlerimiz, BUSKİ lojnmanlarının hizmet binasına çevrilmesiyle birlikte burada faaliyete devam ediyor. Şu ana kadar Bursa'ya has bir belediye binası yapılmadı. İstiyoruz ki bu dönemde belediye sarayı hizmet binamızı Bursalı vatandaşlarımıza kazandıralım. Stadyum gibi belediye binası da şehrin anıtsal yapılarından biri olacak. Umuyorum ki bu çalışma bu dönemde bize nasip olur ve açılışını da biz yapmış oluruz. Temel amacımız belediye hizmet binamızın şehrin tam merkezinde yer almasıdır. Bu belediye sarayı bulunduğu bölgeye de bir güzellik ve vizyon katsın. Onun için eski sebze hali yerine, yeni bir hizmet binası yapmayı planlıyoruz. Buraya yapılacak bina sayesinde eski hal cephesi daha da bir güzelleşmiş olacak ve hizmet binası sayesinde Bursa'nın merkezinde önemli bir değişim yaşanacak. Çünkü eski sebze hali bölgesinin kalkınması Bursa açısından çok önemli. Çünkü burası tam merkezde kalıyor. İnönü Caddesi'nden inerken tam karşımıza çıkan muhteşem bir yer. Belediye binası için en uygun yer burası. Çevreye olacak katkılarıyla da mahalle sakinlerinin merakla beklediği bir proje. Bu bina, Bursa'nın içinden geçen herkesin görebileceği bir bina olacak ve Bursa'mıza yakışacak bir mimari tarzda olacak. Bu projeyle ile Bursa Büyükşehir Belediyesi binası görülmemiş bir güzellikte olacak. Bunun için gerekli çalışmaları başlattık. Proje ihalesine çıkılacak. Bununla ilgili ön çalışmalar başladı" dedi.

"Sadece hizmet binası değil sosyal yaşam merkezleri de olacak"
Belediye sarayı projesi üzerinde 2 aydır çalıştıklarını söyleyen Altepe, 35 bin metre karelik bir alana sadece belediye sarayı yapılamayacağını, vatandaşların hayatını kolaylaştıran sosyal yaşama alanları da yapılacağını belirtti. İhaleyi alacak olan mimarla birlikte bu projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Altepe, "Belediye binasının taban alanı en fazla 3 bin metrekare olacak. Biz buraya sadece belediye binası kurmak istemiyoruz. İnsanlarımız belediye binasına geldikleri zaman sadece belediyeyle olan işlerini değil, bunun yanında eğlenebileceklerini ya da eksikliklerini giderecekleri bir alan olsun istiyoruz. Bu arazide yeşil alanlar, parklar, sosyal yaşam merkezleri olacak. Bunun yanında en önemlisi sadece belediyenin değil, bölgenin ihtiyacını karşılayacak bir otopark yapmayı düşünüyoruz. Belediye sarayında bölgeye katkı sağlayacak sosyal donatı alanları, sağlık birimleri gibi değişik birimlerinin olabileceği bir yer olacak. Halkın istifade edebileceği ve halkın hayatını kolaylaştırabilecek bir bina olacak. Çevre halkına ve bölgeye hizmet eden, insanların rahat edeceği bir bina olsun istiyoruz" diye konuştu.

Altepe, ön yeterlilik değerlendirmesinde sözleşmenin imzalanmasından itibaren mimari fikir projelerinin 30 gün içinde, mimari ve mühendislik projelerinin ilgili birim tarafından 60 gün içinde onaylanacağını ifade etti. Altepe, ön yeterlik değerlendirmesi sonucunda, yeterlikleri tespit edilenler arasından 5 adayın teklif vermek üzere davet edileceğini söyledi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.