Haberler

Augustus Tapınağı’na Brüksel modeli

Tarih: 15 Temmuz 2009 Kaynak: Hürriyet Ankara Yazan: Fatih Aktimur
Yerel seçimlerde Ulus projesiyle dikkat çeken Beypazarı eski Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Brüksel'de böyle bir eser koruma altına alınırken bizde kaderine terkedilmesi üzüntü verici" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ve ilgisizlik nedeniyle restorasyonu gerçekleştirilemeyen Augustus Tapınağı ile ilgili sert açıklamalarından sonra, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "Brüksel'de böyle bir eser koruma altına alınırken bizde kaderine terkedilmesi üzüntü verici" dedi.

Planlamada öncelik eserlerin korunması
Yerel Seçimlerde aldığı yüzde 27 oy oranıyla, Başkent'te en çok konuşulan isimlerden biri olan MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Augustus Tapınağı ile birlikte tekrar gündeme getirdiği tarihi eserlere verilen değerin yurt dışındaki örnekleriyle kıyaslanamayacağını söyledi. Ulus'u Ankara'nın cazibe merkezi yapma projesiyle ilgili animasyon filminin internette halen büyük ilgiyle izlendiğini kaydeden Yavaş, kent planlamasında önceliğin bu tür eserlerin korunmasına verildiğini tüm yeni binaların bunlara göre yapılandırıldığını ifade etti.

Kaderine terkedilmesi üzücü
Brüksel ziyareti sırasında tarihi bir duvarın nasıl koruma altına alındığına tanık olduğunu belirten Yavaş Ankaralıların her gün önlerinden geçtikleri ama yeni binalar arasında fark edilemeyen eşsiz güzellikteki mimariye sahip eserlerin ortaya çıkarılmasıyla Ulusun hem turistler hem de Ankaralılar için cazibe merkezi olabileceğini söyledi. Yavaş ayrıca "Sayın Bakan umarım yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Augustus Tapınağı ile ilgili somut adımlar atılmasını sağlar. Brüksel'de bu türden bir eser tamamiyle koruma altına alınarak orta bölümde bulunan boş alan mimarisine uygun bir yapı inşa edilirken, bizde kaderine terk edilmesi büyük üzüntü verici" diye konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.