Haberler

Akvaryumlu alışveriş merkezi ekimde açılıyor

Tarih: 15 Temmuz 2009 Kaynak: Milliyet Yazan: Eylem Türk

Multi Turkmall'un Türkiye'de yedinci, İstanbul'da ise ilk projesi olan Forum İstanbul ekim ayında hizmete girecek.

Bayrampaşa'da inşa edilen Forum İstanbul'un sıradan bir proje olmadığını söyleyen Genel Müdür Joao Xavier, alışveriş merkezinde Türkiye'de bir ilk olan ve uluslararası standartlarda kurulan 8 bin metrekare büyüklüğündeki akvaryum bulunacağını belirtti.

Forum İstanbul'u sadece bir AVM değil, bir yaşam tarzı haline getirmek ve çok geniş bir yelpazede hizmet vermek istediklerini anlatan Xavier, "Projede Yeni Zelanda hükümetinin sponsor olduğu 8 bin metrekare büyüklüğünde dev akvaryum bulunuyor. Turquazoo ismini alan akvaryum 17 milyon euro yatırımla gerçekleşecek. Bu Avrupa'da bir AVM içerisinde yer alan ilk akvaryum olacak. Köpek balığını bile beslemek mümkün olacak" diye konuştu.

Akvaryumun yalnız İstanbulluların değil, İstanbul'a gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekeceğini ifade eden Xavier, "Burası bir yaşam stili merkezi olacak. Caddeler, köşeler, bulvarlar olacak. Bir yerde Nişantaşı'nı bir yerde İstiklal Caddesi'ni bulabileceksiniz. Bu kendi hikâyesini anlatan bir proje olacak" dedi.

Forum İstanbul'un ailelere odaklandığını belirten Xavier şunları söyledi:
"Forum İstanbul'da 300 mağaza bulunuyor. Projedeki mağazaların yüzde 90'ı kiralandı. Ekim sonunda açılacak. Sanatçı, ajans, şirket gibi pek çok kurumla Forum İstanbul içinde aktivite yapmaları için görüşülüyor. Sokak tiyatrosu gibi pek çok etkinlik yapılması planlanıyor."

‘İyi yönetmek şart'
İstanbul'da çok fazla alışveriş merkezi bulunduğunu özellikle bazı bölgelerde çok fazla yoğunluk olduğunu belirten Xavier, "Perakendeciler artık yer alacakları projelerle ilgili daha seçici davranıyorlar. Fakat oldukları yerde duramazlar mağaza açmaya elbette devam edecekler. Sadece güzel binalar yetmiyor, iyi yönetmek de şart" dedi.

‘Krizi fazla hissetmedik'
Krizin kendileri için yeni şehirlerin kapısını araladığını söyleyen Xavier, "Çünkü bu bizim ana işimiz. Türkiye'de krizi çok fazla hissetmediğimizi söylemeliyim. ÖTV ve KDV indirimi gibi adımları da son derece yerinde buluyorum" diye konuştu.

Forum İstanbul'da yer alması için İsveçli perakende devi H&M ile görüşmelerin sürdüğünü hatırlatan Xavier "Bence Türkiye'de çok güzel ve güçlü markalar var. İstanbul Champs Elysees gibi bir yer. Dünyadaki önemli markaların yüzde 95'i zaten Türkiye pazarında faaliyet gösteriyor" dedi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.