Haberler

'Duble yol' kenarları, seferberlikle ağaçlandırılacak

Tarih: 20 Temmuz 2009 Kaynak: Dünya

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yapımı tamamlanan yolların etrafının ağaçlandırılması için seferberlik başlattıklarını, Eylül ayından itibaren yol kenarlarına fidan dikimlerinin başlayacağını bildirdi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte dün Sivas'ın Gölova ilçesine gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bugün de Sivas'ta temaslarda bulundu.

İlk olarak Devlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge Müdürlüğünde düzenlenen koordinasyon toplantısına katılan Eroğlu, burada Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkan Vekili Mustafa Çimen ve bakanlığına bağlı birimlerin genel müdürleri, bölge müdürleri ve il müdürleriyle birlikte Sivas'ta yapılması gereken çalışmaları değerlendirildi. İlk bölümünde basın mensuplarının görüntü almasına izin verilen toplantı, daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşti.

Toplantının ardından Sivas Valisi Ali Kolat'ı makamında ziyaret eden Eroğlu, Valilik ziyaretçi defterini imzalayarak kente bir süre önce atanan Kolat'a yeni görevinde başarılar diledi.

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, valilik ziyaretinde yaptığı konuşmada, koordinasyon toplantısında ağaçlandırmayla ilgili çok önemli bir karar aldıklarını bildirerek, şunları söyledi:

"2009 yılında, 10 bin hektarlık alanda ağaçlandırma ve bozuk ormanların ıslahını yapacağız. Aynı zamanda bir diğer müjde ise 10 milyon fidan toprakla buluşacak. Bir diğer önemli husus da bu biten duble yolların ve kara yollarının da etrafının ağaçlandırılması için bir seferberlik yapıyoruz. Eylülden itibaren dikimler başlayacak. Gerek Ağaçlandırma Erozyon Kontrol Genel Müdürlüğümüz, gerekse Çevre Orman İl Müdürlüğümüz bu konuda ciddi bir hamle yapacaklar. Çünkü yolların iki tarafının da ağaçlıklı olmasını istiyoruz."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.