Haberler

Ortaklık için geliyorlar

Tarih: 21 Temmuz 2009 Kaynak: Vatan
Hindistanlı inşaat firmaları ortaklık anlaşması için Türkiye'ye geliyor.

Hindistan Construction firmasının ardından şimdi de Varun Earthtech Limited, ortaklık anlaşması için Türkiye'ye geliyor. Hindistan'ın önemli firmaları 20 Temmuz'da İstanbul'da, Türk firmalarıyla yeni yapılanmalar ve ortaklık görüşmeleri için bir araya gelecek.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu'ndan (DEİK) yapılan yazılı açıklamada, Hindistan'ın önde gelen alt yapı müteahhitlik firmalarının Türkiye'ye olan ilgisi giderek artmaya devam ettiği, Hindistan Construction firmasının ardından şimdi de Varun Earthtech Limited'in, Türkiye de ortaklık arayışına girdiği ifade edildi.

Açıklamada, firma yetkililerinin yeni yapılanmalar ve ortaklık görüşmeler için 20 Temmuz'da İstanbul TOBB Plaza'da toplanılacağı bildirildi.

Hindistanlı firmanın, ulaşım, su ve su boru hatları, petrol ve doğal gaz boru hatları alanlarındaki altyapı projeleri ile ilgilendiğine dikkat çekilen açıklamada, firmanın Türk mühendislik firmaları ile hem Türkiye'deki hem de uluslararası alandaki altyapı proje ve ihalelerinde aktif rol oynayacak bir ortaklık arayışında olduğunu belirtildi.

Ortaklık Geliştirilebilecek Sektörler
Açıklamada, Hindistan ile Türkiye arasında gerçekleştirilebilecek ortak anlaşmalar şu şekilde sıralandı:

"İnşaat, müteahhitlik, enerji üretimi ve dağıtımı, liman, otoyol ve köprü inşası, petrol çıkarımı ve rafine edilmesi, haberleşme, deniz taşımacılığı, tekstil, ilaç, kimya, elektronik, gıda işleme ve paketleme, turizm, tekstil makineleri, bilgisayar teknolojileri, yazılım"

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.