Haberler

The Marmara, New York'ta ikinci otel yatırımına soyundu

Tarih: 22 Temmuz 2009 Kaynak: Referans Yazan: Jale Özgentürk

The Marmara Hotels & Residences Genel Koordinatörü Serdar Alp Turan, The Marmara Manhattan'ın yüzde 92 ile doluluk rekoru kırdığını belirterek, "New York'ta ikinci otel için arayışımız sürüyor. 200 milyon dolara kadar yatırımı düşüneceğiz. Fiyatlar uygun hale gelmişken, yılsonuna kadar ikinci otel planımızı gerçekleştirebileceğimizi umuyorum. Alacağımız sonuca göre üçüncü oteli de gündeme getirebiliriz" dedi. Turan, Moskova'da da bir otel sahibi olmak üzere incelemeler yaptıklarını belirtti.

Serdar Alp Turan, The Marmara Bodrum'un 10'uncu yıldönümü nedeniyle tesisin genel müdürü Nilüfer Çelik'le birlikte bir sohbet toplantısı düzenledi. Toplantıda global krizin turizm sektörünü olumsuz etkilediğini vurgulayan Turan, İstanbul'daki 5 yıldızlı otellerin oda ücretlerinin yüzde 15, 4 yıldızlı otellerinse yüzde 10 düştüğünü, bazı 5 yıldızlı otel müşterilerinin 4 yıldızlı otellere yöneldiğini söyledi. Turan, Rus ve Ukraynalı müşterilerin ciddi anlamda azalması nedeniyle Antalya'daki fiyat gerilemesininse yüzde 20'leri bulduğunu vurguladı. Turan, "Kriz nedeniyle müşteriler 'yıldız kaydırma' yoluna giderken, oteller de ister istemez fiyat indirdi. Biz de İstanbul'daki tesislerimizde buna ayak uydurduk. The Marmara Taksim, 5 yıldızlı oteller arasında yüzde 82'yle doluluk konusunda ilk 2 arasında yer alıyor. 4 yıldızlı olan Marmara Pera'da ise doluluk yüzde 85 düzeyinde" diye konuştu.

İstanbul Şişli'deki otellerinin de devreye girdiğini hatırlatan Turan, "İstanbul'da otel konusunda doyuma ulaşıldı mı?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Bu sorunun yanıtı konuma göre değişir. Avrupa yakasında hâlâ otele ihtiyaç var. Anadolu yakasında biraz plansız gidiş olduğunu gözlemliyoruz. Doğru konumlandırma olduktan sonra İstanbul gibi bir metropolün daha fazla otele ihtiyaç duyduğunu söyleyebilirim."

Bodrum'da fiyatlar arttı
The Marmara Bodrum'un 12 ay açık nadir tesislerden biri olduğuna dikkat çeken Turan, 2008'de ortalama doluluk oranlarının yüzde 60 düzeyinde olduğunu, bu yıl da aynı düzeyi tutturacaklarını düşündüklerini söyledi. "Elbette yaz sezonunda doluluk yüzde 90'ı da aşıyor. Yıllık ortalama oda fiyatımız da 175 eurodan 180 euroya çıktı" diyen Turan, kriz yüzünden önceden kontrat yaptıkları müşterilere, "İsterseniz gözden geçirelim" önerisi götürdüklerini ancak müşterilerin gerekli görmediğini anlattı.

Serdar Alp Turan, The Marmara Manhattan'ın doluluk oranının yüzde 92 düzeyinde olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Burada müşterilerimizin yüzde 40'ı Türklerden oluşuyor. Bunlar arasında ABD'de doğum yapmayı planlayan ve uzun süre konaklayan hamile kadın misafirlerimiz de önemli yer tutuyor. Grubumuz, New York'ta ikinci bir otel için arayışlarını sürdürüyor. Bunun için 200 milyon dolara kadar yatırımı düşüneceğiz. Fiyatlar daha uygun hale gelmişken, bu yılsonuna kadar New York'taki ikinci otel planımızı gerçekleştirebileceğimizi umuyorum. Alacağımız sonuca göre üçüncü oteli de gündeme getirebiliriz."

The Marmara Grubu olarak Rusya'nın başkenti Moskova'da da bir otel sahibi olmak üzere incelemeler yaptıklarını belirten Turan, "Ancak henüz Moskova planımızı gerçekleştiremedik. Bundan vazgeçmiş değiliz. Fırsatlar çıkarsa yine bakacağız. Bizim için birinci sırada İstanbul, ikinci sırada New York, üçüncü sırada da Moskova var" diye konuştu.

Esma Sultan, 250 gün dolu
The Marmara Grubu'nun sahibi Gürsel Ailesi'nin en doğru kararlarından birinin Esma Sultan Yalısı'nı Türk turizmine kazandırmak olduğunu vurgulayan Turan, "Esma Sultan Yalısı'ndan çok memnunuz. Yılın 250 günü dolu geçiyor" dedi.

The Marmara Taksim'in odalarının 10 milyon euroluk bir harcamayla yenilendiğini belirten Turan, şimdi sırada dış cephe ve toplantı odalarının yenilenmesi olduğunu, bunun için 6 milyon euroluk bir kaynak ayırdıklarını kaydetti.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.