Haberler

Dünya Bursa Atatürk Stadı'nı Konuşacak

Tarih: 23 Temmuz 2009 Kaynak: Zaman Yazan: Adem Elitok

Ekibiyle birlikte Almanya'da son teknolojiyle yapılan futbol statlarını inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Berlin Olimpiyat Stadı'nın çatı bölümünü gerçekleştiren firma ile de görüşme yaptı.
Bursa Büyükşehir BelediyeBaşkanı Recep Altepe,dünyada konuşulan mühendislik harikası AlianzArena, Schalke 04, BerlinOlimpiyat statlarını inceleyerek Atatürk Stadı'nı da yenileyerek dünyada ko-nuşulan bir seviyeye geti-receklerini söyledi.

Dünyada son teknolojiyle yapılan Alianz Arena, Schalke 04 ve Berlin Olimpiyat statlarında incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Dünyada konuşulan mühendislik harikası statları inceledik. Atatürk Stadı'nı dünyada konuşulan bir stat haline getireceğiz." dedi. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, İmar Komisyonu Başkanı Mimar Recep Demirhan, İmar Komisyonu Üyesi Mimar Osman Ayradilli, mimar Hasan Sözüneri ve ekibiyle birlikte Almanya'nın göz kamaştıran statlarını inceledi. Dünyada son teknolojiyle yapılan statların hem mimari hem mühendislik yönlerini ayrıntılı bir şekilde incelediklerini dile getiren Başkan Altepe, "Gezdiğimiz statlar her biri ayrı bir özelliği ile biliniyor. Atatürk Stadı'nın da yenilenmesinde benzerlerini uygulamak istiyoruz. Bir hafta sonra stadın detayları ortaya çıkmış olacak. Bütün çabamız Bursa'ya yakışan en güzel stadı yapmak." diye konuştu.

Başkan Altepe, 1916 yılında yapılan Berlin Olimpiyat Stadı'nda yapılan yenilemeyle ilgili stadın çatı bölümünün inşaatını gerçekleştiren firmaların yetkilileriyle görüştüğünü ifade etti. Altepe, şöyle dedi: "Stadın tribün üst örtüsü, arkitektonik kalitesi, narin konstrüksiyonu, kullanım esnekliği açısından devrim olarak değerlendiriliyor. Tribünün üst örtüsü iç mekanın cam konstrüksiyonun ve teflon kaplı, geçirgen membranların da yardımıyla ışık alması sağlanmış. Tam bir mühendislik harikası." Altepe, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye'de gerçekleştirilmesi halinde, bu organizasyona Bursa'nın da dahil edildiğine işaret ederek, organizasyonun Türkiye'de yapılması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.