Haberler

Aphrodisias'ın görkemine yaraşır bir kitap

Tarih: 24 Temmuz 2009 Kaynak: Radikal
Ertuğ&Kocabıyık Yayınları'nın yeni kitabı ‘Aphrodisias'ta, Ahmet Ertuğ'un etkili fotoğrafları var. Mimar Sinan'dan Kariye, Ayasofya ve İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne, Anadolu halılarından Vehbi'nin Surnamesi'ne kadar yayımladıkları yüksek nitelikli kitaplarla, Türkiye'nin tarihi, kültürel ve sanatsal mirasını dünyaya tanıtan Ertuğ&Kocabıyık Yayınları'nın yeni eseri ‘Aphrodisias' çıktı. Yüksek mimar, tanınmış fotoğraf sanatçısı Ahmet Ertuğ'un çektiği etkileyici fotoğrafların yer aldığı 240 sayfalık kitap, 175 resim, plan ve çizim barındırıyor. Eserin metinleri, Aphrodisias kazı ekibi Başkanı R.R.R. Smith ve Dr. Julia Lenagham tarafından hazırlandı.

Türkiye'nin batısında yer alan antik şehir Aphrodisias, Roma İmparatorluğu döneminde Asya eyaletinin özerk bir şehri olarak, özellikle koruyucu Tanrıçası Afrodit'e adanan tapınağı ve heykel sanatının geldiği nokta ile tanınıyor.

Görkemli kalıntılar
Aphrodisias'ın, Erken ve Orta Roma dönemlerinde (M.S. birinci ve ikinci yüzyıl), sahip olduğu refah düzeyi, kentin mimari ve heykel sanatında benzersiz bir konuma gelmesini sağlamıştı. Bugün, bu antik Ege kentinde günümüze ulaşan çok sayıda mermer yapı ve heykel kalıntısı, Yunan ve Roma kimlikleri arasındaki kültürel etkileşime, İmparatorluğun yapılanmasına ve işleyişine, dini konulardaki fikir ayrılıklarına ve Antik Çağ'dan Orta Çağ'a geçiş sürecinde tarihin birçok sırrına tanıklık ediyor.

‘Aphrodisias' kitabı, Ertuğ&Kocabıyık Yayınları tarafından bu tanıklığa yaraşır kalitede bir belge ortaya koyabilmek için hazırlandı. 47,8 cm x 35 cm ölçülerindeki eserin ciltleme işlemi, özgün Japon kumaşı kullanılarak İsviçre'de yapıldı.

Dünyanın önde gelen kütüphanelerinin ve kitap koleksiyonlarının vazgeçilmez parçalarını oluşturan kitapların yayımcısı Ertuğ & Kocabıyık Yayınları'nın yeni eseri ‘Aphrodisias', Borusan Kültür Sanat A.Ş.'nin web sitesinden (www.borusansanat.com) ya da 0 212 336 32 80 numaralı telefonundan sipariş yolu ile temin edilebiliyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.