Haberler

TCDD kampına yıkım kararı

Tarih: 24 Temmuz 2009 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Fatih Yapar
Devlet Demiryolları'nın Urla'da bulunan tesisinin birinci derece arkeolojik SİT alanı içinde yer aldığı öne sürüldü.

Devlet Demiryolları (TCDD) 3. Bölge Müdürlüğü'ne ait Urla'daki kamp için birinci derece arkeolojik SİT alanı içinde kaldığı gerekçesiyle yıkım kararı çıktı. Urla Belediye encümüneni, geçtiğimiz günlerde aldığı karar ile kampın yıkımını onaylarken, TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş, karara ateş püskürdü.
Kampın tarihinin 60 yıl öncesine dayandığını belirten Eriş, "Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait olan araziyi iki defa 49 yıllığına kiraladık. İnsanlar tatil zamanlarını ayarlayıp buraya geldi. Şimdi tüm tesis yıkılmak isteniyor. Gerekli grüşmeleri yapıyoruz. Durumu acil olarak Ankara'ya Genel Müdürlüğe bildirdik" dedi.

Kararı kesinlikle uygulayacaklarını belirten Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ise, "Valilikten bize uydu grüntüleri geldi. Biz de kararı ona göre aldık. Aksi takdirde sorumlu biz oluruz" diye konuştu. TCDD'nin en büyük kamplarından biri olan ve günde 500 kişinin ağırlanabildiği dev tesis için yıkım kararı uygulanacak. 8 Nisan 1985 yılında ikinci kez 49 yıllığına kiralaması yapılan 32 bin 683 metrekare alana sahip kampın SİT alanında kaldığını belirten Urla Belediyesi, olan kampta kıyı kanunun ihlal edildiğini öne sürdü. Belediye encümeninin aldığı karardan sonra TCDD'ye gönderilen yazıda, "SİT alanı üzerinde hazineye ait alanda izinsiz olarak tek katlı idare binası, mescit, yığma bina, konteynerden bozma yapı, lojman, arıtma tesisi, gazino, Tanju Okan Gazinosu, Yakamoz Restoran, tuvaletler, beton iskele, su kaydırağı, ahşap iskele, sundurma ve çeşitli müştemilatlar yapılmıştır. Ayrıca kıyıya yaklaşık bin metrekarelik beton dolgu yapılırken kamuya açık olan kıyı kullanımı da demirlerle kapatılmıştır" denildi.

Belediye, TCDD'den izinsiz olarak yapılan imalatların tamamını yıkmasını isterken, yıkmadığı takdirde kendisinin yıkarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.