Haberler

Ataköy’de 'Sahil' Gerginliği

Tarih: 10 Ağustos 2009 Kaynak: Milliyet Yazan: M. Akif Erdem
‘Sahiline ve Yeşiline Sahip Çık Platformu' üyeleri Ataköy sahilindeki 125 bin metrekarelik arazinin TOKİ tarafından satışa çıkarılmasını protesto etti. TOKİ'nin otobüslerle getirdiği iddia edilen başka bir grup da karşı sloganlar attı.

Ataköy sahilinin imara açılarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışa çıkarılmasını engellemek amacıyla Ataköy sakinlerince kurulan ‘Sahiline ve Yeşiline Sahip Çık Platformu' üyeleri dün satışa tepki göstermek için sokağa indi. Ancak grubun eylemi sırasında otobüslerle Ataköy'e gelen bir başka grup da satışa destek veren sloganlar attı. ‘Yeşile dokunmayacağız' dövizleri taşıyan grup üyeleri kendilerinin de Ataköy'lü olduklarını belirtirken, Platform sözcüsü Doğu Coşkunfırat, diğer grubun TOKİ şantiyelerinde çalışan işçilerden oluştuğunu savundu.

Ataköy sahilindeki 125 bin metrekarelik arazinin satışı dün iki grubu karşı karşıya getirdi. Satışı durdurmak için Ataköy sakinleri ile aralarında ÇYDD ve ADD'nin de bulunduğu 13 sivil toplum örgütünün kurduğu ‘Sahiline ve Yeşiline Sahip Çık Platformu' üyeleri Ramazan Yeşil Parkı'nda oturma eylemi yaptı.

'Yeşile Dokunmayacagız' Pankartı
Ancak platform üyelerinin yürüyüş yapacağı sırada, otobüslerden inen yaklaşık 300 kişilik bir grup da parka geldi. Satışa destek veren ve Ataköylü olduklarını savunan grup mensupları "Anıt ağaçlara zarar vermeyeceğiz", ‘Yeşile dokunmayacağız' yazılı dövizler açtı. Ellerinde Türk bayrağı bulunan grupla platform üyeleri arasında gerginlik yaşanmaması için çevik kuvvet bariyer oluşturdu. Grup adına konuşan Ebru Güç, kendisini Ataköy sakini olarak tanıtarak, "28 yıldır halka kapalı olan bölge bizi rahatsız ediyor. Huzurlu bir şekilde burada gezmek, imara açılmasını istiyoruz" dedi. Açıklamanın ardından gruptakiler, otobüslere bindirilerek parktan uzaklaştırıldı.

'Gelenler TOKİ İşçileri'
Gerginliğin ardından konuşan Coşkunfırat, SİT alanı olarak kabul edilmesi gereken bölgenin yok edilmeye çalışıldığını söyledi. Sahil alanının 19 Ağustos'ta satılacağını kaydeden Coşkunfırat, "Satışın yapılmaması için hukuksal mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

Parka otobüslerle gelen diğer grubun TOKİ şantiyelerinde çalışan işçiler olduğunu savunan Coşkunfırat, "Ataköy sakini olduklarını iddia ediyorlar ama otobüslerle TOKİ tarafından gönderilmişler" diye konuştu.

Takip
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.