Haberler

Parkoran projesine mahkeme onayı

Tarih: 10 Ağustos 2009 Kaynak: Hürriyet
Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), eski TBMM Lojmanlarının bulunduğu alanda uyguladığı PARKORAN proje bölgesinde imar planlarının yürütmesinin durdurulması için açılan davalar, idare lehine sonuçlandı.

Kaynak geliştirme uygulaması çerçevesinde MESA-AKTÜRK-EMLAK PAZARLAMA ortaklığı tarafından gerçekleştirilen 1832 konutluk proje kapsamında yapılan ilk 516 konut, eylül ayında alıcılarına teslim edilmeye başlanacak.

TOKİ'nin eski TBMM lojmanları alanında gelir paylaşımı yöntemine göre uygulanacak projeyi belirlemek üzere 2006 yılı kasım ayında açtığı ihalede en yüksek teklifi, Mesa Mesken-Aktürk Yapı-Emlak Pazarlama'dan oluşan konsorsiyum vermişti. Proje, yeni hazırlanan imar planı çerçevesinde uygulanırken, bölgede oturan Mehmet Beyazıt Boran adlı vatandaş, 2007 yılında, imar planının iptali için Danıştay'da dava açmıştı.

TOKİ yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Danıştay, "Anayasa'ya aykırılık" iddiası nedeniyle öncelikle planın mesnedi olan özel kanunu Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Anayasa Mahkemesi, arsa için özel plan yetkisi veren kanunla ilgili davada, yasanın tümüyle iptali talebini reddetti. Böylece bu yasaya dayanılarak yapılan planın mesnedi korunmuş oldu.

Daha sonra Danıştay, "imar planının şehircilik ve imar ilkelerine uygunluğu" açısından davayı ele aldı. Görülen dava sonucunda, planın şehircilik ve imar ilkelerine uygun olduğuna karar verilerek, davacının yürütmenin durdurulması talebi reddedildi. TOKİ yetkilileri, "böylece projeye dair imar planı ile ilgili hukuki ihtilafların TOKİ lehine sona erdiğini" bildirdi.

İlk teslimat Eylül'de
MESA-AKTÜRK-Emlak Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Ergül, proje alanında bin 832 konut ve bir ticaret merkezi yapılacağını hatırlatarak, halen bin 94 konutun ve ticaret merkezinin inşaatının sürdüğünü söyledi. Şimdiye kadar 650 konutun satıldığını açıklayan Ergül, ilk etapta yapılan 516 konutun eylül ayında hak sahiplerine teslim edilmeye başlanacağını bildirdi.

İkinci etapta yer alan 350 konutun gelecek yıl martta, 3. etapta yer alan 572 konutun gelecek yıl temmuzda, 4. etapta yer alan 394 konutla ticaret merkezinin ise gelecek yıl aralık ayında tamamlanmasının öngörüldüğünü kaydeden Ergül, projenin gerek mimari gerekse yeşil alan uygulaması açısından Ankara'daki en farklı proje olduğunu söyledi.

Konuyla İlgili Linkler
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.