Haberler

Kağıthane’ye 100 Milyon Dolarlık Ofis Yatırımı

Tarih: 10 Ağustos 2009 Kaynak: Milliyet
Tekfen OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Ömer Egesel, İstanbul Kağıthane'deki bir çivi fabrikasının arsasına 100 milyon dolarlık yatırımla ofis binası inşa edeceklerini açıkladı.

Kağıthane'yi kent merkezi ile Levent-Maslak iş merkezlerine yakınlığı nedeniyle tercih ettiklerini belirten Egesel, yatırımı 2011 yılının aralık ayında bitireceklerini söyledi.

Kağıthane Ofis Park adlı projenin, tek ve yüksek bir kule yerine az katlı bloklardan oluşan bir tasarıma sahip olacağını Egesel şu bilgileri verdi: "Proje 4 ve 7 kattan oluşan 9 blok şeklinde projelendirildi. Binalar köprüyle birbirine bağlanabilecek. Blokların arasındaki avluda mağaza ve kafeler yer alacak." Egesel, kentin merkezine yakın olmak isteyip de yüksek kira vermek istemeyen yerli ve yabancı yatırımcılara hitap edeceklerini söyledi.

Metro hattının üzerinde
Egesel, projenin 14 bin 450 metrekare arsa üzerinde bulunduğunu, toplam satılabilir ve kiralanabilir alanın da 35 bin 200 metrekare olduğunu ifade etti.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da Kağıthane'nin, İstanbul'un hava koridorlarından biri olduğunu belirterek, kentsel dönüşüm projesiyle çarpık yapılaşmanın önüne geçmeyi amaçladıklarını anlattı. Kılıç, şunları söyledi: "Sadabad ve Hasbahçe mesire alanları yeniden düzenlendi. Osmanlı arşivi Kağıthane'ye taşınacak. 100 milyon dolarlık bir proje. Baltalimanı'ndan Kağıthane deresine deniz suyu getireceğiz. Kabataş-Tekstilkent metro hattı Kağıthane'den geçecek."

‘Kağıthane'ye kule olmaz'
Projenin mimarı Emre Arolat da Kağıthane'nin kendine özgü tarihsel ve kültürel bir yapısı olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Kağıthane, İstanbul için çok önemli bir yer... İstanbul, buradan nefes alıyor. Bu vadinin ortasında yapılacak yoğun bir yapılaşma ve yüksek kuleler tüm İstanbul'u etkileyebilir ve bu yanlış olurdu. Kağıthane'yi yeni bir Büyükdere Caddesi'ne dönüştürmek istemedik. Bu nedenle büyük bir kule yapmak yerine, daha parçalı ve kısa bloklar yapmayı tercih ettik."

Konuyla İlgili Linkler
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.