Haberler

Konak’tan DTM İnşaatına Yeşil Işık

Tarih: 10 Ağustos 2009 Kaynak: Milliyet
Kamuoyunda ‘Basmane çukuru' olarak bilinen ve yıllardır çözüm bekleyen alandaki inşaatın önünü açacak uygulama planı onaylandı. Buranın geleceğiyle ilgili önemli bir adım atıldı.

İzmir'de Konak Belediye Meclisi, ‘Basmane çukuru' olarak bilinen Dünya Ticaret Merkezi (DTM) inşaatının önünü açacak 1\1000'lik uygulama planını onayladı. Başkan Hakan Tartan, sorunun çözümünde tarihi bir karar aldıklarını söyledi. Kent merkezinde yıllardır ‘çukur' olarak anılan bir alanın geleceğiyle ilgili önemli bir adımın atıldığını vurgulayan Tartan, şöyle dedi:

"Bu alan yıllardır mezbele halinde duruyor. Artık buranın İzmir'e kazandırılması yönünde tavır almak gerek. Belediye meclisi olarak aldığımız kararla bu tavrımızı sergiledik. Bundan sonra, ister yeşil alan isterse ticaret merkezi olsun, bu alanın kente kazandırılmasından yanayız. Araziyle ilgili tartışmaların dışındayız. Yargı konuyla ilgili nihai kararını verecek."

Esnaf da sevindi
Öte yandan meclis, 1987'den önce inşa edilen ve yapı izni almış olan işyerleri için bina içi yükseklik kıstasını 2.60 metreye indirdi. Böylece işyeri devir veya işyeri açma ruhsatı konusunda sıkıntı yaşayan esnafın sorunu çözüldü. Kararı sevinçle karşılandığını belirten İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Başkan Tartan'a ve belediye meclis üyelerine gönderdiği mektupta, şu satırlara yer verdi: "Toplumun orta direği esnafımız, bu hayati önem taşıyan sorununun çözümü için gösterdiğiniz çaba ve anlayışı hiçbir zaman unutmayacaktır. Onlar adına teşekkür ediyoruz."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.