Haberler

Kağıthane’ye 100 milyon dolarlık yatırım

Tarih: 7 Ağustos 2009 Kaynak: Milliyet Emlak
Tekfen OZ Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Ömer Egesel, Kağıthane Ofis Park projesinin tanıtımı amacıyla Santralistanbul'da düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Kağıthane'yi kent merkezi ile Levent-Maslak iş merkezlerine yakınlığı nedeniyle tercih ettiklerini belirtti.

Ulaşım projeleri ile Kağıthane'nin daha önemli bir konuma geleceğini vurgulayan Egesel, alt ve üstyapı yatırımları ile Kağıthane'nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Kağıthane Ofis Park projesinde tek ve yüksek bir kule yerine alçak katlı bloklardan oluşan parçalı bir yerleşimi seçtiklerini anlatan Egesel, şunları kaydetti:

Yatırım maliyeti 100 milyon dolar
"Levent Ofis projemiz ile başlattığımız ve Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) sertifikası almaya yönelik çalışmalarımızı, Kağıthane Ofis Park projemizde de sürdürüyoruz. LEED kriterleri ilk aşamada proje maliyetini yükseltse de uzun dönemli bakıldığında yarattığı katma değer ve yapının kullanım ve işletim maliyetinde son kullanıcılar açısından önemli avantajlar sağlıyor. Yatırım maliyeti 100 milyon dolar olan projeyi, 2011 yılının Aralık ayında bitireceğiz. A sınıfı ofis kompleksi olarak tasarlanan projede 9 adet blok yer alıyor. Zemin üstü, 4 ile 7 kattan oluşan bloklar, köprüler ile birbirine bağlanabiliyor. Projede blokların açıldığı bir avlu yaratılarak, bu avlunun zemin katta yer alacak mağazalar, kafeler ve sosyal donatılar ile birlikte ortak yaşam alanı olarak hizmet vermesini planladık."

Projesi ödül kazandı
Projenin Mimarı Emre Arolat'ın, Kağıthane Ofis Park projesi ile Architectural Review Future Project Awards 2009'da ofis projeleri kategorisinde ödül kazandığını anımsatan Egesel, projenin 14 bin 450 metrekare arsa üzerinde bulunduğunu, toplam satılabilir ve kiralanabilir alanın da 35 bin 200 metrekare olduğunu ifade etti.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Egesel, bir soru üzerine, projenin 380 ile 1500 metrekare arasında değişen kiralanabilir ofis kat büyüklüklerine sahip olduğunu söyledi.

Kağıthane Ofis Park projesinin arsasının Ertekin ve Gençsoy ailelerine ait olduğunu anlatan Egesel, projeyi paylaşım usulü ile yapacaklarını bildirdi. Diğer bir soru üzerine de Egesel, "Kağıthane, bizim için sadece bir proje yaptığımız bir bölge değil. İlgimiz yoğun... Başka projelerle de Kağıthane'de olacağız" dedi.

Kağıthane dünya markası olacak
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da Kağıthane'nin, İstanbul'un hava koridorlarından biri olduğunu söyledi.

Kılıç, Kağıthane'nin 1950 yılında İmar Planı ile sanayi yapılaşmaya açıldığını hatırlatarak, bu durumun çarpık yapılaşmaya neden olduğunu ifade etti.

Kentsel dönüşüm projesi ile bu çarpık yapılaşmanın önüne geçmeyi amaçladıklarını anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Bunun için birçok projeyi başlattık. Şimdiden 400 dönümün dönüştürülmesiyle Sadabad ve Hasbahçe mesire alanları yeniden düzenlendi. Tarihi eserler restore ediliyor ve yeniden yapılandırılıyor. Yaklaşık 5 yıldır çalışması süren Osmanlı Arşivinin Kağıthane'ye taşınmasında bir noktaya gelindi. Şu an ihalesi yapılıyor. Bu da yaklaşık 100 milyon dolarlık bir proje... Kağıthane, 3-5 yıl içinde dünya markası olacak. Bu projeleri daha da hızlandıran ve anlamlandıran '3D' adında bir projemiz de var. Bu projeler; Deniz Suyu, Tarihi Demiryolu ve Cendere Vadisi Dönüşümü projeleri... Baltalimanı'ndan Kağıthane deresine deniz suyu getireceğiz. Ayrıca, Kabataş'tan başlayıp Kağıthane'den geçerek Tekstilkent'e kadar uzanacak bir metro çalışması var. Bu projenin de kaynağı oluştu."

‘İstanbul, Kağıthane'den nefes alıyor'
Projenin Mimarı Emre Arolat da, İstanbul'da ofis denildiğinde insanların aklına genellikle Zincirlikuyu-Maslak hattının geldiğini söyledi. Bu hattaki üstyapının, Kağıthane'de olmadığını, ancak Kağıthane'nin de kendine özgü tarihsel ve kültürel bir yapısı olduğunu belirten Arolat,

"Kağıthane, İstanbul için çok önemli bir yer... İstanbul, buradan nefes alıyor. Bu vadinin ortasında yapılacak yoğun bir yapılaşma ve yüksek kuleler tüm İstanbul'u etkileyebilir ve bu yanlış olurdu" diye konuştu.

Kağıthane Ofis Park projesi ile Kağıthane'yi yeni bir Büyükdere Caddesi'ne dönüştürmek istemediklerini dile getiren Arolat, "Bu nedenle büyük bir kule yapmak yerine, daha parçalı ve kısa bloklar yapmayı tercih ettik" dedi.

Konuyla İlgili Linkler
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.