Haberler

Çatalca-Silivri'ye köprü ve havaalanı dopingi

Tarih: 10 Ağustos 2009 Kaynak: Sabah Yazan: Bülent Yoldaş
Adı havaalanı ve 3. köprü ile anılmaya başlanan Çatalca'da fiyatların yüzde 30'dan başlayıp yüzde 50'lere çıkan oranlarda arttığı belirtilirken, yine havaalanı için düşünülen Silivri'de de arazi fiyatları artamaya devam ediyor. Bölgede emlak hareketlerinin hızlandığını söyleyen emlak ve gayrimenkul danışmanları, 3. Havaalanı için ilk olarak Çatalca-Yassıören-Arnavutköy bölgesinin öne çıktığını, ikinci seçeneğin ise Silivri-Gazitepe olduğunu belirtiyorlar.

Havaalanı Gazitepe'ye
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın onayıyla askıya çıkartılan İstanbul'un 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'nda da İstanbul'a yapılacak 3. köprü için Silivri-Gazitepe öngörülüyor. Havaalanın bu bölgede yapılacak olması emlak hareketlerini arttırırken, özellikle Subaşı, Kestanelik, Gökçeali'de fiyatlarda bir artış gözlemleniyor. Yine plana göre Çorlu Havaalanının genişletilmesi ve TEM Otoyolu üzerinde Silivri, Selimpaşa, Bahçeşehir'de cep otogarları yapılması planlanıyor. Henüz İstanbul'a yapılacak 3. Köprünün yapılacağı yer kesinlik kazanmamış olsa da, 3. Köprü güzergahının Çatalca üzerinden geçeceğine ve sınırlı sayıdaki bağlantı yollarından birinin Çatalca yakınlarında yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Köprü fiyatları tetikledi
3. Köprünün planlanan bağlantı yolları için de en uygun yerin Hadımköy-Yassıören olabileceği belirtiliyor. Köprünün transit TIR geçişleri için planlandığı ve Çatalca-Hadımköy çevresinin sanayi-depolama ve lojistik bölgesi olarak planlanması, bölgeye üniversite, teknokent yapılacağının açıklanması, raylı sistem ağının buralara kadar genişletilme hedefi de bu tezi güçlendiriyor. Şimdiden TOKİ ve KİPTAŞ Hadımköy'de toplu konut projelerine start vermiş durumda.

Gelişme bölgesi Batı yakası
İstanbul Çevre Düzeni Planı'nda İstanbul'un Avrupa yakasındaki yeni gelişme merkezi olarak Silivri ve Çatalca'yı da içine alan batı koridoru tarif ediliyor. Bu bölgede kıraç sanayi alanlarındaki mevcut üretim altyapısın niteliğinin artırılması, Hadımköy'ün lojistik sektörlerde uzmanlaşması ve üretim sonrası yük hareketlerinin yönlendirilecek biçimde yapılandırılması planlanıyor. Planda Silivri bölgesi için de gelişen teknolojilerin en üst düzeyde kullanılacağı hastaneler, üniversiteler, teknopark, fuar, rekreasyon ve spor alanları öngörülüyor. Bölgede toplu konut alanlarının da kontrollü olarak gelişmesi hedefleniyor. Batı koridoruna ilişkin öngörüler içinde Çorlu ve Çerkezköy sanayi alanlarının niteliğinin artması, bölgenin kuzeyinin eko-turizme ve ekolojik faaliyetlere ayrılması da yer alıyor.

Bölge köy köy planlandı
Konut ve yerleşim alanı

- Silivri
- Kayabaşı
- Çatalca'nın Kuzeyi
- Karacaköy
- Hadımköy

Ekolojik tarım alanı
- Durusu
- Tayakadın
- Baklalı
- Karacaköy
- Ormanlı
- Akören
- Bekirli

Lojistik alanı
- Hadımköy-Deliklikaya
- Ömerli
- Kavaklı
- Çanta
- Gümüşyaka

Eğitim bilişim ve teknoloji alanı
- Hadımköy
- Silivri Cezaevi'nin Kuzeyi

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.