Haberler

Soruşturmaya Oda Tepkisi

Tarih: 27 Temmuz 2009 Kaynak: Vatan
İnşaat Mühendisleri Odası, Oda mensupları hakkında başlatılan soruşturmayı protesto ediyorlar.

İnşaat Mühendisleri Odası yönetimine muhalif "Artı İvme" dergisi çevresinde toplanan mühendis, mimar ve planlamacılar, Oda üyesi hakkında başlatılan soruşturmayı protesto etmek için yarın bir basın açıklaması yapacaklar.

"Mühendislik, Mimarlık ve Planlamada Artı İvme" dergisinden yapılan açıklamada, İnşaat Mühendisleri Odası'nda devrimci demokrat mühendislere dönük tasfiye hareketi başlatıldığı öne sürüldü. Buna karşı bir aydır Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) önünde eylem yapıldığını belirtilerek, "Taleplerimiz, kendisine devrimciyim demokratım diyen, İnşaat Mühendisleri Odası ve TMMOB'deki süreçten genel olarak rahatsız olan ve bu sürecin çözülmesi gerektiğini düşünen tüm meslektaşlarımızın altına imza atabileceği taleplerdir. Oysa TMMOB ve İMO yönetimleri bir aydır binalarının önünde Demokrasi Nöbeti bekleyen üyelerinin taleplerine gözlerini kapamıştır. Bu, örgüt içi demokrasi talebini görmezden gelmektir" denildi.

İnşaat Mühendisleri Odası üyesi beş İvme Dergisi yayın kurulu üyesinin, yönetimin soruşturma terörüne maruz kaldığını, bunlardan ikisinin İstanbul'da biri de Libya'da ikamet ettiğini, Ankara'da yaşanan herhangi bir olayın içinde olamayacaklarını kaydeden "Artı İvme" dergisi "Bir Cumhuriyet savcısı diliyle hazırlanmış olan soruşturma metninde soruşturmaya uğrayanlar peşinen suçlu ilan edilmekte, İvme Dergisi'nin açıklamaları da suç delili olarak gösterilmektedir" dedi. Mühendisler basın açıklamalarını yarın Necatibey'deki İnşaat Mühendisleri Odası'nda yapacaklar.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.