Haberler

Sigara yasaklarını ‘hortum'la deldiler

Tarih: 29 Temmuz 2009 Kaynak: Hürriyet, Pınar Çıtak Koygun
Türkiye'de 19 Temmuz'dan itibaren umuma açık kapalı mekanlarda tütün ve tütün mamüllerinin kullanımının tümüyle yasaklanmasının ardından, İstanbul Kağıthane'de Suat Karakaya, müşteri kaybına uğramamak için yeni bir yöntem geliştirdi.

‘Hortumlu sigara' adını verdiği yönteme göre, ince bir hortumun ucuna bantlanan sigara pencereden dışarı bırakılıyor. Masasının başında oturarak hortumla dumanı çeken müşteriler, tahliye hortumu ile de sigara dumanını tekrar dışarıya üflüyor. Bu sayede içeride duman birikmesinin önüne geçiliyor. Hortumlu çözümün mucidi Karakaya, nargileden esinlendiğini anlatıyor.

Çareler tükenmez
Kahvenin ortaklarından Mehmet Kayadibi ise, ‘hortumlu çözüme' ilişkin, "Demokrasilerde çare tükenmez. Mecburen her masaya hortum çekeceğiz" dedi. Sigara yasağının başlamasından sonra işlerin giderek kötüye gittiğini anlatan Kayadibi, yöntemde duman içeri verilmediğinden cezası olmayacağını savunarak, "Denetleme sonrasında net sonuç ortaya çıkar" şeklinde konuştu. Kahvenin müşterilerinden, 35 yıllık tiryaki Naci Ahıs ise, yaz aylarında bu çözümün rahat uygulanabildiğini, kış aylarında başka bir yöntem düşünülmesi gerektiğini savundu.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.