Haberler

Bodrum'daki orman yangınları

Tarih: 10 Ağustos 2009 Kaynak: Cumhuriyet
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na, sit olarak koruma altındayken yanarak yok olan orman alanlarından hangilerinde koruma statülerinin kaldırıldığını ve imara açıldığını sordu.

TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Gök, ''arsa rantının yüksek olduğu'' Bodrum yarımadasında farklı alanlarda çıkan orman yangınlarının arkasındaki gerçek nedenlerin araştırılıp araştırılmadığı konusunda bilgi isteyerek, ''Aynı anda birbiri ardına çıkan yangınlarda sabotaj ihtimali, rant çeteleri var mıdır? Bu yangınlar kendiliğinden çıkıyorsa neden yeterli önlemler alınmıyor?'' dedi.

Antalya ve Muğla gibi rantın yüksek olduğu bölgelerde orman niteliğini yitiren arazilerin genişlemesinin önüne geçilmesi için Bakanlık olarak neler yapıldığını ve hangi yasal düzenlemeler yapılacağını soran Gök, Bodrum yarımadasındaki 385 kıyı yapısının ne kadarının yasal nitelik taşıdığını öğrenmek istedi.

Birinci derecede doğal sit olarak koruma altında iken yanarak yok olan orman alanlarından hangilerinde koruma statüsünün kaldırıldığını ve imara açıldığını soran Gök, ''Kültür ve Turizm Bakanlığının yarımadanın imar yetkisine el koyması ve çevre düzeni planı yapması, orman arazilerini turizm için şirketlere tahsis etmesi karşısında Bakanlığınızın tutumu, bu kararları itirazsız kabul etmek midir?'' dedi.

Gök, 2007 yılında Bodrum'da yanan orman alanlarının ne kadarının ağaçlandırıldığını, ayrıca orman yangınlarıyla mücadele için Akdeniz ülkelerinin ortak filo kurması çalışmalarının hangi aşamada olduğu konusunda bilgi istedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.