Haberler

'Akbaba gibi üşüşmek istemedik ama Seyrantepe ihalesine gireceğiz'

Tarih: 11 Ağustos 2009 Kaynak: Sabah
TOKİ'nin üç kez üst üste iptal ettiği Seyrantepe Spor Kompleksi projesinde ihale şartlarını yumuşatmasının ardından talipler artmaya başladı. Daha önce ihaleye girme kararı alan ancak son anda çekilen Aşçıoğlu İnşaat, iptal edilen son ihaleyi kazanan Siyah Kalem İnşaat ile Belçikalı ortağını ikna ederek ihaleye gireceğini açıklayan Türköz-Oliv Yapı ortaklığının ardından son olarak Teknik Yapı da teklif vereceğini açıkladı.

Şartname Aldık
Kartal'da yeni projesinin UpTwins projesinin tanıtımında konuşan Durbakayım, Eren Talu'nun sözleşmesinin feshedilmesinden sonra düzenlenen ihaleye girmek istemediklerini söyleyerek "Eren Talu iyi bir Galatasaraylı. Ben de Galatasarlıyım. Meslektaşımızın yarım bıraktığı işe akbaba gibi üşüşmek istemedik. Ancak o ihale de iptal edildikten sonra ihaleyle ilgilenmeye başladık. Seyrantepe Stadı ihalesine gireceğiz" diye konuştu. Durbakayım, şartname aldıklarını ve bugün ellerine ulaşacağını söyleyerek "Galatasaraylıyım, ihaleyi almakta istekliyim ama her ihaleye giren alacak diye bir şey yok"şeklinde konuştu.

200 Daire TOKİ'ye İade
Durbakayım, Bahçeşehir'de TOKİ'ye hasılat paylaşımı yöntemiyle yaptıkları Uphill Bahçeşehir projesinde 680 konutun 400'e yakınını sattıklarını kalanını ise ortakları ve idare payı olarak TOKİ'ye devrettiklerini söyledi. Durbakayım,, bizim projemiz satıştayken TOKİ Ispartakule'de bizim arazi metrekare fiyatımıza daire sattı. Her proje başarıya ulaşmak zorunda değil. Biz projeyi başarıyla sonuçlandırdığımıza yönelik gazete ilanlarımızı bile hazırlamıştık.Ancak olmadı. 200'e yakın daireyi TOKİ'ye devrettik.

'Konut Eğilimleri Moda Gibi Yazdan Kışa Değişiyor'
Kartal'daki projeleri konusunda bilgi veren Durbakayım, UpTwins projesinin Kartal'da fabrikadan konuta dönüştürdükleri 4'üncü proje olacağını da açıkladı. Durbakayım "1980'li yıllarda ŞaşBaş Sanayi Döküm Fabrikasını dönüştürmüştük. Uplife projemiz Aktarık, Upcity projemiz İsakhol fabrikasının yerine yapıldı. UpTwins ise Baymak fabrikasının yerine yapılıyor" dedi. Konut projelerinde trendin çok hızlı değiştiğini söyleyen Durbakayım, hanımların modasının kıştan yaza değişmesi gibi konuta olan eğilimler de değişiyor" dedi. Durbakayım bir dönem şehir dışına çıkanların şehir içlerine geri dönmeye başladığını iletti. Durbakayım "Borsa ve döviz yarı yolda bırakıyor gayrimenkul ise bırakmıyor" diye konuştu.

'Mini'lere Talep UpTwins'i Yaptırdı
Durbakayım, UpTwins adıyla Kartal'da eski Baymak fabrikasının olduğu yerde yeni bir projeye de başlayacaklarını aaıkladı. Eylül'de inşaatına başlanacak proje stüdyo, 1+1 ve 2+1'ler olmak üzere toplam 385 daireden oluşacak. 15 Ağustos'tan itibaren satışa çıkacak projede stüdyo daireler 103 bin TL, 1+1 daireler ise 146 bin TL'den satılacak. Projedeki 2+1 daireler ise daha sonraki etapta satışa çıkacak. UpTwins projesi 12 adet 2+1, 249 adet 1+1 ve 60 adet stüdyo daireden oluşuyor. Durbakayım projeye Kartal'daki Upcity ve UpLife projelerindeki stüdyo ve 1+1 dairelerin bitmesi nedeniyle başladıklarını açıkladı.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.